Ben ik verslaafd? Doe de zelftest

SolutionS Center / Verslaving / Ben ik verslaafd? Doe de zelftest

Wanneer bent u verslaafd?

Veel mensen houden wel van een drankje of gebruiken zelfs wel eens drugs. Anderen brengen veel tijd door achter een computer of houden ervan om een gokje te wagen. Een leuke hobby kan jouw leven verrijken. Voor sommige mensen ligt bij dit soort activiteiten echter het gevaar van een verslaving op de loer. De meest voorkomende verslavingen in Nederland zijn alcoholverslaving en drugsverslaving; daarnaast komen ook gokverslaving en computerverslaving veel voor.

Wanneer hebben we het over een normale activiteit en wanneer is er sprake van een verslaving? Waar ligt de scheidslijn tussen een gezonde interesse en de situatie simpelweg niet meer in de hand hebben? SolutionS geeft je graag antwoord op de meest gestelde vragen omtrent verslavingen.

Indicaties van een verslaving

Over het algemeen kunnen we stellen dat obsessief of dwangmatig gedrag rondom jouw interesse een aanwijzing kunnen zijn voor een verslaving. Ook verminderde aandacht voor werk, school of sociale activiteiten kan een indicatie zijn van een verslaving. Veel verslaafden ontkennen hardnekkig dat ze verslaafd zijn: dit kan de diagnose bemoeilijken. Lees meer over verschillende verslavingen op onze overzichtspagina.

Ben ik verslaafd?

De zelftesten van SolutionS helpen je door middel van een aantal simpele vragen vast te stellen of jouw gedrag reden is tot zorg. Je krijgt binnen een paar minuten meer inzicht in jouw situatie en bepaalt aan de hand van deze testen eenvoudig of je hulp nodig hebt op het gebied van verslaving.

Doe een online zelftest

Diagnose verslaving

Onze zelftesten zijn slechts bedoeld ter indicatie en gelden nooit als diagnose van een verslaving. Heb je een zelftest gedaan en maak je je  zorgen naar aanleiding van de resultaten van de test? Neem dan gerust contact op met SolutionS. Wij bespreken graag jouw testresultaten met je en helpen je indien gewenst graag verder met de behandeling van een eventuele verslaving. Een verwijzing voor een eventuele behandeling kun je krijgen bij jouw huisarts.

Bel: 033 – 204 85 50
E-mail: info@solutions-center.nl

Stel vrijblijvend jouw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.