Hulp bij verslaving

Behandeling van verslaving

SolutionS helpt je met het doorbreken van je verslaving. Wij bieden hulp bij verslaving! Het doel is helemaal te stoppen met het middel of gedrag waaraan je verslaafd bent. Daarbij vinden we het belangrijk dat je blijvend herstelt, zodat je na de behandeling weer een positief en evenwichtig leven kan leiden. Dit bereiken we met onze professionele behandeling en persoonlijke benadering.

12 stappen Minnesota model

Als leidraad voor onze professionele behandelingen hanteren wij het 12 stappen Minnesota model. Deze manier van stapsgewijs werken naar herstel heeft zijn effectiviteit in de praktijk bewezen. SolutionS is zeer ervaren met deze manier van werken. We staan bekend als experts. Wij bieden je hulp bij verslaving.

Een belangrijk uitgangspunt van de 12 stappen en onze werkwijze is dat verslaving een chronische en progressieve ziekte is. De verslaving staat centraal in de behandeling. Eerst moet de verslaving gestopt worden, daarna is volledig herstel goed mogelijk.

Lees meer over het 12 stappen Minnesota model.

Hoe bieden wij hulp bij verslaving?

Hoe we jouw verslaving het beste kunnen behandelen is afhankelijk van de ernst en de duur van de verslaving. Ook luisteren we heel goed naar je persoonlijke wensen, doelen en (werk)situatie, zodat we hiermee rekening kunnen houden tijdens de keuze van de behandeling. Dit keuzeproces vindt plaats tijdens de intake.

De meest intensieve vorm van hulp bij verslaving is een klinische behandeling in onze afkickkliniek in Voorthuizen. Een opname is mogelijk wanneer de verslaving ernstig is en de situatie thuis niet langer houdbaar is. Je krijgt dan de professionele begeleiding, zorg en structuur die nodig zijn om te kunnen herstellen.

Maar hulp bij verslaving kan ook goed plaatsvinden naast je werk, je studie of andere activiteiten. Bij SolutionS hebben we daar 2 soorten van:
de intensieve deeltijdbehandeling en de ambulante behandeling.

Voor een behandeling zijn de volgende onderdelen beschikbaar:

Intake

Een intakegesprek bestaat uit twee gesprekken. Tijdens het eerste gesprek ligt de focus op het verkrijgen van een compleet beeld van jouw huidige situatie en achtergronden. Hierna volgt het vervolggesprek met een psychiater. De verslavingsproblematiek wordt in kaart gebracht en er wordt een inschatting gemaakt van jouw fysieke en psychische conditie.

Lees meer over de intake

Detox

Voordat je start met de daadwerkelijke behandeling van een verslaving kan het noodzakelijk zijn om eerst een korte periode op onze detox afdeling te verblijven. Hier wordt jouw lichaam ontgift van de verslavende substantie. Een detoxperiode kan variëren van een dag tot enkele weken, afhankelijk van het middel waaraan jij verslaafd bent. Tijdens het verblijf ben je bij ons in goede handen. We zijn zeer ervaren met deze behandeling en je wordt goed in de gaten gehouden.

Lees meer over de detox

Behandeling en hulp bij verslaving

Klinische behandeling

Een klinische behandeling bestaat uit een volledig behandelprogramma volgens het 12 stappen Minnesota model met een uiterst zorgvuldige opbouw en inhoud. Naast groepssessies en individuele sessies is er ook aandacht voor: beeldende therapie, dramatherapie, meditatie en sport. Wij weten uit ervaring dat dit belangrijk is voor je herstel.

Lees meer over klinische opname

Ambulant & Intensieve Deeltijd

Een ambulante of intensieve deeltijdbehandeling bestaat uit frequente afspraken bij SolutionS. Er zijn individuele- en groepsbijeenkomsten. Bij de ambulante behandeling wordt 1 dag per week en bij de intensieve deeltijdbehandeling 2 dagen per week gebruikt om de groepsbijeenkomsten en de individuele bijeenkomsten efficiënt te plannen. Het voordeel is dat je bezoeken aan ons goed kan plannen. Er is daarnaast in overleg ook de mogelijkheid om andere (aanvullende) afspraken te maken op andere dagen.

Lees meer over ambulant Lees meer over deeltijd

Nazorg

Een nazorgtraject is onlosmakelijk verbonden met een kliniekopname. Je kunt terugvallen in oud gedrag of weer gaan drinken of gebruiken. Om die reden is goede begeleiding na de opname zo belangrijk. De nazorg van SolutionS is onder andere gericht op het leren hanteren van ‘triggers’ en valkuilen om zo een terugval te voorkomen. Bovendien wordt er verdere invulling aan het Twaalf Stappen programma gegeven en wordt hulp geboden bij het doorvoeren van noodzakelijke veranderingen in de leefstijl.

Lees meer over de nazorg

Neem vrijblijvend contact op

We krijgen regelmatig praktische vragen over wachttijden, locaties of kosten & vergoedingen. Deze informatie is overzichtelijk terug te vinden op onze website, maar bel ons gerust voor al je vragen.

Bel: 033  – 204 85 50

Stel vrijblijvend jouw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.