Diagnostisch Centrum

SolutionS Center / Hulp bij verslaving / Diagnostisch Centrum

Opname in ons Diagnostisch Centrum

Om te zorgen dat u optimaal kunt profiteren van de behandeling in SolutionS Center, vindt er voorafgaand aan deze behandeling een opname plaats in ons Diagnostisch Centrum (ook in SolutionS Center in Voorthuizen).

Tijdens deze korte opname wordt u geobserveerd, krijgt u voorlichting over de 12 Stappen en vindt er een wellness-intake plaats. Gedurende de diagnostische periode is er veel aandacht voor lichamelijke en mentale stabilisatie. Dit unieke concept biedt u de gelegenheid om de overgang van een leven in actieve verslaving naar een behandeling volgens het 12 Stappen Minnesota Model te vergemakkelijken. Mocht er nadere diagnostiek nodig zijn voor de klachten, dan staat een deskundig team van verpleegkundigen, artsen, psychiaters en psychologen voor u klaar.

Uw verblijf in het Diagnostisch Centrum

Het verblijf op het Diagnostisch Centrum duurt nooit langer dan noodzakelijk; dagelijks evalueren wij het toestandsbeeld en bespreken we of u gereed bent om de overgang naar het 12 Stappen programma te maken. In de meeste gevallen duurt het verblijf een enkele dag of een paar dagen.

In het geval van bijvoorbeeld een GHB verslaving is het aanzienlijk langer, omdat wij vanuit onze jarenlange expertise weten dat een geleidelijke afbouw met intensieve begeleiding en monitoring noodzakelijk is voordat een cliënt het 12 Stappen programma ingaat.

Als het verblijf op het Diagnostisch Centrum langer dan een paar dagen duurt, krijgt u een ‘eerst verantwoordelijke verpleegkundige’ toegewezen. Deze maakt samen met u een persoonlijk plan.

Lees verder over het behandeltraject:

Kliniekopname
Ambulante behandeling
Intensieve deeltijdbehandeling
Nazorg (diverse locaties in Nederland)

Stel vrijblijvend jouw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.