Hoofdkantoor
Hoofdkantoor
Kliniek
033 – 204 85 50 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Piet Mondriaanlaan 52, Amersfoort
0342 – 42 70 60 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Apeldoornsestraat 131, Voorthuizen
Korte wachttijden
Snel hulp
Verzekerde zorg
Hoge waardering
80% clean en sober!
na behandeling
INTAKE

Medicijnverslaving

Ben jij verslaafd aan medicijnen? Wij helpen!

Hulp bij verslaving aan medicijnen

Bijna een half miljoen mensen in Nederland nemen dagelijks slaap- of kalmeringsmiddelen. Vooral vrouwen zijn veelvuldige gebruikers. Eén op de zes à zeven vrouwen gebruikt slaap- of kalmeringsmiddelen. Dit is tweemaal zo hoog als bij mannen en ze slikken de medicijnen ook aanzienlijk langer: gemiddeld twaalf tot twintig jaar.

Psychische en fysieke afhankelijkheid

Mensen met een medicijnverslaving nemen de pillen om het leven, inclusief de problemen, vol te houden. Ondanks dat nadrukkelijk wordt aangeraden de medicijnen niet langer dan twee tot zes weken achter elkaar te gebruiken. De ingrediënten in kalmerings- en slaapmiddelen zijn sterk verslavend. Hierdoor is al snel sprake van een medicijnverslaving. Het lichaam heeft steeds meer nodig om hetzelfde effect te bereiken.

Geen vervelende gevoelens meer, maar ook geen kleur en gevoel

Vanwege de leegte in iemands bestaan, of juist vanuit het verlangen naar georganiseerde rust in een overvol programma, raakt iemand snel afhankelijk van medicijnen. Deze afhankelijkheid is van psychische en fysieke aard en jaren gaan voorbij in een geruststellende, versuffende mist. Zonder vervelende gevoelens, maar ook zonder kleur en gevoel.

Van chronisch gebruik naar medicijnverslaving

Elk jaar sterven er 200 mensen en raken er 20.000 mensen gewond door een ongeval dat te wijten is aan de invloed van kalmeringsmiddelen. Bij chronisch gebruik verergert het middel de kwaal en veroorzaakt het klachten als angst, spanning en slapeloosheid. Stoppen na langdurig gebruik kan heftige onthoudingsverschijnselen geven, wat vaak aanleiding is om weer te gaan slikken.

Medische en therapeutische begeleiding door SolutionS

Wanneer je de moed hebt om te stoppen, om uit de verdoving te komen, ga je door een moeilijke tijd. Gevoelens die door de medicijnverslaving jarenlang zijn onderdrukt, komen vaak weer boven in combinatie met onthoudingsverschijnselen.

SolutionS helpt je met goede medische en therapeutische begeleiding door dit proces heen. Negatieve emoties hoeven niet meteen met een pilletje weggeslikt te worden. Gedurende de behandeling leert men hiermee om te gaan.

Verslavende medicatie

De kleur in uw leven terug

Na een intensieve klinische behandeling in SolutionS-Center of een ambulante of intensieve deeltijdbehandeling keert de kleur in jouw leven weer terug.

Voor vragen over de vergoeding door uw zorgverzekeraar kun je contact  met ons opnemen.