Intake

Het intakegesprek

Als u besloten heeft een intakegesprek aan te vragen, wordt u hiervoor verwacht op één van onze locaties. Een intakegesprek bestaat uit twee gesprekken.

Eerste gesprek
Tijdens het eerste gesprek ligt de focus op het verkrijgen van een compleet beeld van de achtergronden en huidige situatie van de cliënt.

Tweede gesprek
Hierna volgt het vervolggesprek met een van de psychiaters. De verslavingsproblematiek wordt in kaart gebracht en er wordt een inschatting gemaakt van uw fysieke en psychische conditie.

Voor het intakegesprek neemt u mee:

  1. Verwijzing van de huisarts
  2. Medisch dossier (inclusief een medicatielijst)
  3. Legitimatie

Indien u niet in de gelegenheid bent om uw afspraak na te komen, dan verzoeken wij u deze uiterlijk 24 uur van tevoren af te zeggen. In geval van niet tijdig afzeggen van uw afspraak zijn wij, ongeacht de reden, genoodzaakt u een factuur te sturen a € 175,- inclusief BTW.

Intakeverslag

Op basis van de uitkomsten van de intake wordt een uitgebreid intakeverslag opgesteld door de casemanager. Dit verslag bevat de samenvatting van de intake, het verslag van het psychiatrisch onderzoek, de behandelingsovereenkomst, de tijdsplanning en de kostenbegroting.

Uit dit intakeverslag blijkt of groen licht gegeven kan worden voor een een ambulante, deeltijdbehandeling of klinische opname. Vanaf dat moment kunt u, indien de psychiater en therapeut een acute opname noodzakelijk achten, direct opgenomen worden in SolutionS Center in Voorthuizen. In alle andere situaties wordt u meestal binnen een week behandeld op één van onze behandellocaties in Nederland.

Lees verder over het behandeltraject:

Detox
Diagnostisch centrum
Kliniekopname
Ambulante behandeling
Intensieve deeltijdbehandeling
Nazorg (diverse locaties in Nederland)

Stel vrijblijvend jouw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.