Hoofdkantoor
Hoofdkantoor
Kliniek
033 – 204 85 50 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Piet Mondriaanlaan 52, Amersfoort
0342 – 42 70 60 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Apeldoornsestraat 131, Voorthuizen
Korte wachttijden
Snel hulp
Verzekerde zorg
Hoge waardering
80% clean en sober!
na behandeling
INTAKE

Alcoholisme

Ben jij verslaafd aan alcohol? Wij helpen!

Hulp bij alcoholisme

Veel mensen lijken het helemaal voor elkaar te hebben: een uitdagende baan, een goed georganiseerd leven en een leuke partner. Toch dragen sommigen een groot geheim van verslaving met zich mee. Met name alcoholisme wordt vaak over het hoofd gezien. Dat komt omdat de ‘boosdoener’ eenvoudig en goedkoop overal verkrijgbaar is, maar ook omdat het sociaal geaccepteerd is om alcohol te nuttigen.

Alcoholisme wordt om die reden vaak niet opgemerkt of simpelweg niet gediagnosticeerd. Hoeveel mensen ken je in jouw directe omgeving die regelmatig te diep in het glaasje kijken, maar nooit het predicaat alcoholist opgeplakt zullen krijgen? Hulp vragen bij alcoholisme is echter voor velen uit den boze. ‘Het valt wel mee’, of ‘Ben je gek?’ zijn veelgehoorde argumenten om de stap naar professionele hulpverlening niet te zetten.

Wanneer ben je alcoholist?

Alvorens je hulp zoekt voor een alcoholprobleem, wil je waarschijnlijk eerst zeker weten of je ook daadwerkelijk alcoholist bent. Als het écht menens is, voel je dat ongetwijfeld wel aan, maar er zijn ook randgevallen. Mensen die aanvoelen dat zijn hun alcoholgebruik best wel iets kunnen minderen, maar geen idee hebben of hun gedrag daadwerkelijk risicovol is. Onze eenvoudige zelftest kan dan alvast uitkomst bieden.

Het zoeken van hulp bij alcoholisme wordt aangeraden wanneer je meer drinkt dan de normale hoeveelheid alcoholische drank. Drink je bijvoorbeeld meer dan twee à drie drankjes per dag, of drink je eens per week een grotere hoeveelheid (binge drinking), dan is er mogelijk sprake van een verslaving. Vaak gaat dit gepaard met het verliezen van de regie of de controle over de substantie of de gewoonte. Daarnaast kunnen de consequenties van jouw gebruik dusdanig zijn, dat je niet meer normaal functioneert.

Hulp bij alcoholisme: eenvoudiger dan je denkt

Herken je jezelf in deze criteria, dan is het verstandig om zo snel mogelijk professionele hulp te zoeken. Het erkennen van het probleem is echter lastig en om daar een actie aan te verbinden, is zo mogelijk nog lastiger. Hulp zoeken bij alcoholisme is dan ook niet zo eenvoudig als het lijkt. Bij SolutionS begrijpen we dat het zetten van die eerste stap moeilijk is. We staan je dan ook begripvol te woord.

Door middel van een intakegesprek proberen onze verslavingsdeskundigen in kaart te brengen in welke mate er behoefte is aan hulp bij jouw alcoholprobleem. Ieder mens is immers anders en daarmee ook iedere vorm van verslaving. We creëren dan ook een op maat gesneden aanpak, die het best past bij jouw situatie. Op die manier bereiken we al een decennia lang goede resultaten als het gaat om het aanbieden van hulp bij alcoholisme.

Hulp bij alcoholisme van een naaste

Vaak hebben naasten of familieleden veel eerder in de gaten of iemand lijdt aan een verslaving. Zij pikken symptomen eerder op en zijn dan ook eerder in staat om aan de bel te trekken. Herken je dit en heb je een partner die hulp nodig heeft om zijn/haar alcoholisme het hoofd te bieden? Ook dan ben je bij SolutionS aan het juiste adres. Onze ervaren professionals zorgen ervoor dat jouw geliefde tactvol wordt benaderd.

Ben je dus op zoek naar hulp voor jezelf of een ander, dan kun je bellen. Indien je liever eerst nog wat meer informatie ontvangt, kun je ons uiteraard ook altijd mailen. Meer informatie over onze werkwijze en behandelmethoden kun je hier vinden.