Hoofdkantoor
Hoofdkantoor
Kliniek
033 – 204 85 50 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Piet Mondriaanlaan 52, Amersfoort
0342 – 42 70 60 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Apeldoornsestraat 131, Voorthuizen
Korte wachttijden
Snel hulp
Verzekerde zorg
Hoge waardering
80% clean en sober!
na behandeling
INTAKE

Ben ik verslaafd aan alcohol?

Ben jij verslaafd aan alcohol? Wij helpen!

Alcoholverslavingtest

Wanneer ben ik een alcoholist?

Het gebruik van alcohol is in onze maatschappij erg sociaal geaccepteerd. Voor sommige mensen is het gebruik van alcohol geen enkel probleem: zij drinken met mate en genieten van alcohol als een middel om te ontspannen. Anderen zijn gevoelig voor de verslavende effecten van alcohol: voor hen kan het gebruik van alcohol dan ook een reëel gevaar opleveren. Een gevaar van verslaving.

Doe de test voor alcoholverslaving

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 10 – VRAAG 1

Hoe regelmatig drink je een glas alcohol?*

Zelftest alcoholverslaving

Om snel vast te kunnen stellen of jouw alcoholgebruik problematisch is, heeft SolutionS een zelftest voor je ontwikkeld. Hiermee krijg je binnen een paar minuten meer inzicht in jouw alcoholgebruik en kun je vaststellen of je je richting alcoholisme begeeft.

Ook als uit de test blijkt dat jouw alcoholgebruik normaal is, kun je jouw vragen over alcohol bespreken met een expert van het SolutionS team.

Alcoholist? Twijfel over gebruik.

De kenmerken van een alcoholverslaving zijn soms moeilijk op te merken. Zoals gezegd, het gebruik van alcohol is erg geaccepteerd en soms vallen fysieke kenmerken pas op als een verslaving al vergevorderd is. Blijf dan ook altijd kritisch op jouw eigen alcoholgebruik letten.

Weet je dat je verslavingsgevoelig bent, houd dan bij het gebruik van alcohol aandacht voor de volgende zaken:

  • Meer drinken dan voorgaande periodes
  • Meer alcohol nodig hebben om hetzelfde effect te bereiken
  • Liegen over jouw alcoholgebruik
  • Verminderde interesse in sociaal contact
  • Ontwenningsverschijnselen bij geen inname van alcohol

Diagnose alcoholverslaving

Onze alcoholtest is bedoeld als een middel om meer inzicht te krijgen in jouw alcoholgebruik. Het is niet bedoeld ter diagnose van een alcoholverslaving; daarvoor consulteer je bij voorkeur eerst jouw huisarts. Of neem rechtstreeks contact met SolutionS. We zijn zeven dagen per week telefonisch bereikbaar. We helpen je graag met jouw specifieke hulpvraag door middel van een intakegesprek.

Alcoholist of sociale drinker?

Het onderscheid tussen een alcoholist of sociale drinker is soms lastig te bepalen. Het is goed mogelijk dat je nog met vragen zit. Wanneer je meer wilt weten over alcoholisme dat kun je ons blog bezoeken. Daar vind je informatieve artikelen en persoonlijke verhalen van ex-cliënten en hun familieleden. Meer informatie over ons behandeltraject vind je hier.

Het is raadzaam om je af te vragen is in hoeverre alcohol problemen veroorzaakt in jouw directe omgeving? Wanneer je merkt dat jezelf of iemand waarvan je houdt steeds meer kenmerken van een alcoholist vertoont, wacht dan niet met het inschakelen van professionele hulp.

Alcoholverslaving gaat niet vanzelf weg en op den duur wordt het probleem steeds erger. Schaamte en ontkenning spelen vaak een rol bij verslaving maar laat je je daar alsjeblieft niet door tegenhouden. Hoe eerder hulp komt, hoe beter.


Ben je op zoek naar hulp of heb je vragen?

Bel: 033 – 204 85 50
E-mail: info@solutions-center.nl
Online: Intake aanvragen

We zijn ook bereikbaar op de chat op onze site.