Top

Ambulante behandeling

SolutionS Center / Behandeling van verslaving / Ambulante behandeling

Wat is een ambulante behandeling?

Een ambulante behandeling is een poliklinisch zorgtraject dat niet in een kliniek gevolgd wordt en bestaat uit frequente bezoeken aan een coach / behandelaar. Het voordeel hiervan is dat u deze kan plannen wanneer het u uitkomt en uw dagelijkse werkzaamheden gewoon kan blijven voortzetten.

SolutionS heeft speciaal voor de ambulante behandelingen een locatie in Amersfoort en Eindhoven. SolutionS maakt voor de ambulante behandelingen gebruik van geïntegreerde evidence based behandelmethodes, waarbij niet alleen het doseringsprobleem en de verslaving maar ook de sociale, arbeid gerelateerde en relationele aspecten van het leven meegenomen worden in de behandeling. Het opnieuw vorm geven van uw leven, zowel thuis als op uw werk wil SolutionS graag ondersteunen.

Wij vinden het belangrijk dat u tijdens uw behandeling uw dagelijkse leven zo goed mogelijk kunt voortzetten.

Behandeltrajecten

Een ambulante behandeling is voor iedereen die zich geheel van middelen wil onthouden of klaar is voor normalisering van gedrag. Er wordt gekeken naar de best passende behandeling bij uw situatie, zowel op het gebied van uw privésituatie als uw gezondheid.

Binnen de ambulante behandeling die SolutionS biedt, wordt het 12 Stappen Minnesota Model gecombineerd met o.a. cognitieve gedragstherapie, motiverende gesprekstechnieken, mindfulness en burn-out preventie. Het uitgangspunt van de behandeling is volledige onthouding bij een middelenverslaving of normalisering van gedrag bij gedragsverslavingen.

SolutionS onderscheidt daarbij vier primaire doelen:

    1. Voorkomen van een terugval
    2. Doorvoeren van alle noodzakelijke veranderingen
    3. Herstel eigenwaarde
    4. Herstel relatie(s), werk en/of studie

Intake

Voordat u begint met uw behandeltraject heeft u een intake met een klinisch psycholoog of psychiater.

Behandelplan

Na aanleiding van dit gesprek wordt er een behandelplan op maat gemaakt, waarbij er een inschatting wordt gemaakt van de duur, vorm en inhoud van de behandeling.

Mogelijk onderdeel van de ambulante behandeling is het SolutionS Familieprogramma. Door doserings- of verslavingsproblemen kan de relatie met het thuisfront verstoord zijn. Met het Familieprogramma ondersteunt SolutionS het herstel van de relatie met uw gezin.

Groepsprogramma’s

Schematherapie

Patronen doorbreken die u vasthouden in gedrag die uw herstel negatief beïnvloeden, waarbij gekeken wordt naar invloeden uit uw jeugd.

VERS-Training

Beter leren omgaan met emoties

Mindfulness

Stilstaan bij het moment en loskomen van gedachten en gevoelens

Traumacursus

Voorlichting en vaardigheden over hoe je kunt omgaan met ingrijpende en belastende gebeurtenissen in je leven.

Persoonlijke effectiviteit in je werk

Burn-out preventie, voorlichting en vaardigheden in het gezond omgaan met werk

Vergoeding

Voor een ambulante behandeling vraagt SolutionS geen zelfstandige bijdrage. Voor het vergoeden van het ambulant traject met uw specifieke verslaving bij uw zorgverzekeraar kunt u contact opnemen met ons.

Aanmelden

SolutionS kent geen tot zeer korte wachttijden. U kunt dus snel instromen. Voor meer informatie of aanmelden, neem telefonisch contact met ons op.

Stel vrijblijvend uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.