Hoofdkantoor
Hoofdkantoor
Kliniek
033 – 204 85 50 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Piet Mondriaanlaan 52, Amersfoort
0342 – 42 70 60 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Apeldoornsestraat 131, Voorthuizen
Korte wachttijden
Snel hulp
Verzekerde zorg
Hoge waardering
80% clean en sober!
na behandeling
INTAKE

Ambulante behandeling

Ben jij verslaafd? Wij helpen!

Ambulante behandeling

Wat is een ambulante behandeling?

Ambulante behandelingen volg je niet in onze kliniek maar bestaan uit wekelijkse bezoeken aan een behandelaar op één van onze locaties in Nederland. Het grote voordeel van ambulante behandeling is dat jij jouw dagelijks bezigheden, zoals werk of studie, gewoon kunt blijven voortzetten.

Behandeling op een vaste dag én op afspraak

Geheel volgens het 12 Stappen Minnesota Model bestaat de ambulante behandeling uit individuele- en groepsbijeenkomsten die zoveel mogelijk op 1 dag per week worden ingedeeld. Voor de individuele nazorg krijg je een begeleider toegewezen. Het voordeel is dat je bezoeken aan ons goed kan plannen. Er is daarnaast in overleg ook de mogelijkheid om (aanvullende) afspraken te maken op andere dagen. Deze flexibele vorm van behandelen is mogelijk op alle locaties.

Is een ambulante behandeling geschikt voor mij?

Is je verslaving niet zo ernstig dat je opgenomen moet worden, maar wil jij wel stoppen met het gebruik van middelen? Wil je weer een positief en evenwichtig leven leiden? Dan is een ambulante behandeling waarschijnlijk geschikt voor jou. Bij SolutionS kun je rekenen op een behandeling die optimaal aansluit op jouw privésituatie en gezondheid.

Voordat je behandeling begint, heb je een intakegesprek waarbij we kijken naar de ernst en duur van jouw verslaving en jouw persoonlijke doelen, (werk)situatie en wensen. Op basis van deze informatie ontwikkelen we voor jou een persoonlijk behandelplan – op maat, dus. Hierbij maken we een inschatting van de duur, vorm en inhoud van jouw behandeling.

Waaruit bestaat mijn ambulante behandeling?

Bij SolutionS werken we met bewezen effectieve methodes en behandelen jouw probleem vanuit een breed perspectief. Zo volg je het 12 Stappen Minnesota Model. Dit combineren we met onder meer cognitieve gedragstherapie, motiverende gesprekstechnieken, mindfulness en burn-out preventie.

Het uitgangspunt is helder: volledige onthouding bij een middelenverslaving of terug naar normaal gedrag bij een gedragsverslaving. Het doel is blijvend herstel, zodat je weer een positief en evenwichtig leven kunt leiden. Belangrijk daarbij is: 1. voorkomen van een terugval, 2. doorvoeren van noodzakelijke veranderingen, 3. herstel van je eigenwaarde en 4. herstel van relatie(s), werk en/of studie.

Dit alles betekent dat we ons in de behandeling niet alleen op verslaving richten. We helpen je ook met uitdagingen op het gebied van werk en relaties. Zo kun jij je leven met frisse moed opnieuw vormgeven – zowel thuis als op je werk.

Wat kost de ambulante behandeling mij?

SolutionS is een erkende instelling voor geestelijke gezondheidszorg – specifiek voor verslavingszorg. Voor deze zorg is iedere Nederlander verzekerd vanuit de verplichte basisverzekering. Je betaalt het eigen risico, en wij vragen een zelfstandige bijdrage.

Wil je weten hoe jouw zorgverzekeraar het behandeltraject voor jouw specifieke verslaving vergoedt? Bekijk dan onze vergoedingen pagina.

Ook aandacht voor familie en naasten

Verslavingsproblematiek leidt dikwijls tot een verstoorde relatie met het thuisfront en vrienden. Daarom is het SolutionS Familieprogramma een (mogelijk) onderdeel van behandeling. Je werkt dan actief aan het herstel van de relatie met jouw familie en/of naasten.

Groepsbijeenkomsten

De groepsbijeenkomsten van de ambulante behandeling (en de nazorg) zijn dynamische groepen. Bij SolutionS houdt dat in dat in de groep zowel cliënten zitten die net gestart zijn met hun behandeling maar ook cliënten die al langer worden behandeld. Of bijvoorbeeld al een klinische opname hebben gehad. Onze ervaring is dat deze samenstelling grote voordelen heeft om in herstel te komen – de cliënten hebben veel steun aan elkaar; het geeft een heel veilig gevoel.

Korte wachttijden

Bij SolutionS hoef je nooit lang te wachten om een behandeling te starten. Na je aanmelding kun je snel of direct instromen. Aanmelden doe je via ons intakeformulier of door ons even te bellen. Ook als je nog vragen hebt dan beantwoorden wij deze graag. Neem contact op en onze deskundige collega’s helpen je verder.

Overige behandelmogelijkheden

SolutionS biedt diverse soorten behandelingen aan, waarbij we rekening houden met jouw persoonlijke situatie.

ℹ️ Intensieve deeltijd
ℹ️ Opname in de kliniek