Hoofdkantoor
Hoofdkantoor
Kliniek
033 – 204 85 50 Ma - Vr 08:00 - 17:30 Piet Mondriaanlaan 52, Amersfoort
0342 – 42 70 60 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Apeldoornsestraat 131, Voorthuizen
Korte wachttijden
Snel hulp
Verzekerde zorg
Hoge waardering
80% clean en sober!
na behandeling
INTAKE

Seminar

Nascholing voor huisartsen & POH-GGZ

Symposium 'Minnesota Model'

Symposium Minnesota Model

Datum: 7 februari 2025
Tijd: 09:00 – 17:00
Locatie: Mauritskazerne, Nieuwe Kazernelaan 2, 6711 JC Ede, Gelderland
Kosten: € 295

U kunt met dit symposium 4-5 accreditatie punten verdienen.

Informatie en inschrijven

Op 7 februari 2025 nodigen SolutionS, in samenwerking met Benecke en GGZ Interventie u van harte uit voor een inspirerend symposium, dat zich richt op het 12 Stappen Minnesota Model. Dit evenement biedt niet alleen waardevolle inzichten voor professionals die al bekend zijn met het model, maar is juist ook uitermate interessant voor diegenen die er nog niet mee vertrouwd zijn.

Onder de deskundige begeleiding van dagvoorzitter Wim van den Brink, duiken we diep in de wereld van verslavingszorg. Het symposium biedt een uitgebreid programma met toonaangevende sprekers.

Daarnaast staan interactieve discussies over de inzet van ervaringsdeskundigheid, de meerwaarde van zelfhulpgroepen, en de integratie met de Twaalf Stappen ook op de agenda. Deze unieke gelegenheid biedt u de kans om uw kennis te verdiepen en te verrijken met inzichten van experts. 

Geïnteresseerd?
Er is een beperkte capaciteit, dus schrijf u snel in via de volgende link: Inschrijven Symposium

We kijken ernaar uit om u te verwelkomen voor een dag vol kennisdeling en inspiratie. Mis deze kans niet om uw expertise in de verslavingszorg te verrijken.

 

Tijd

Programma

09.00 Ontvangst en registratie
09.45 Opening
Wim van den Brink
10.00 The Minnesota Model: past and present
Stephen Delisi
11.00 Evidence that the Minnesota Model works, and how
John F. Kelly
12.00 Lunch
13:00 Het verslaafde en herstellende brein
Erik Scherder
14.00 Het belang van herstel ondersteunende verslavingszorg
Wouter Vanderplasschen
15.00 Pauze
15:30 Het Minnesota Model in de praktijk
Daan Deenik
16:15 Reflectie en discussie
16:55 Afsluiting en evaluatie
Stephen Delisi en Wim van den Brink

De sprekers

Wim van den Brink
Emeritus hoogleraar Psychiatrie en Verslavingszorg

Indry Wardhani
GZ-psycholoog & directeur zorg SolutionS

Erik Scherder
Psycholoog
Prof. dr. Erik Scherder is als hoogleraar Klinische Neuropsychologie verbonden aan de Vrije Universiteit. Hij spreekt over de thema’s: Het brein en breinonderhoud, de relatie tussen beweging, gedrag en mentale gezondheid, werkstress en het geheugen.

John F. Kelly
Professor of Psychiatrie, Harvard Medical School
Dr. John F. Kelly is de Elizabeth R. Spallin Professor in de psychiatrie op het gebied van verslavingsgeneeskunde aan de Harvard Medical School – de eerste benoemde hoogleraar in verslavingsgeneeskunde aan Harvard. Hij is de oprichter en directeur van het Recovery Research Institute in het Massachusetts General Hospital (MGH) en de adjunct-directeur van het Center for Addiction Medicine bij MGH.

Stephen Delisi
Chief Medical Officer, YourPath Care and Hazelden Betty Ford Graduate School
Dr. Delisi is gecertificeerd door zowel de American Board of Psychiatry and Neurology als de American Board of Addiction Medicine. Hij is momenteel Chief Medical Officer bij YourPath en voorzitter van YourPath Care, PLLC. Daarnaast is hij Co-Associate Director voor het Train New Trainers (TNT) Primary Care – Training and Education in Addiction Medicine (PCTEAM) Fellowship van de UC-Irvine School of Medicine.

Dr. Delisi is een nationaal erkend leider, spreker en adviseur op het gebied van het gebruik van op bewijs gebaseerde, geïntegreerde behandelingen voor co-morbide en verslavingsstoornissen, evenals de risico’s van epigenetische effecten van traumatische ervaringen en Adverse Childhood Experiences (ACEs).

Wouter Vanderplasschen
Klinisch orthopedagoog Universiteit van Gent
Prof. dr. Wouter Vanderplasschen is klinisch orthopedagoog en doctor in de Pedagogische Wetenschappen. Hij is professor orthopedagogiek en vakgroepvoorzitter aan de Universiteit Gent (UGent). Reeds 25 jaar doet hij onderzoek naar verslaving en herstel en hoe verschillende vormen van begeleiding en ondersteuning hierbij kunnen helpen. Hij schreef hierover een aantal boeken en tientallen wetenschappelijke artikels en is tevens promotor van verschillende doctoraatsonderzoeken. Professor Vanderplasschen was recent betrokken bij een grootschalig Europees project over ‘wegen naar herstel van verslaving aan illegale drugs’ (REC-PATH). Hij is internationaal vooral bekend omwille van zijn expertise op vlak van verslaving, herstel, kwaliteit van leven, case management en therapeutische gemeenschappen.