Hoofdkantoor
Hoofdkantoor
Kliniek
033 – 204 85 50 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Piet Mondriaanlaan 52, Amersfoort
0342 – 42 70 60 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Apeldoornsestraat 131, Voorthuizen
Korte wachttijden
Snel hulp
Verzekerde zorg
Hoge waardering
80% clean en sober!
na behandeling
INTAKE

Verslaafd!

Ben jij of jouw naaste verslaafd? Wij helpen!

Verslaafd! op TV

SolutionS werkt samen met het tv programma Verslaafd! Wij nemen de verslaafden na hun interventie in behandeling.

Op RTL4 en Videoland kun je zien hoe een verslaafde geconfronteerd wordt door zijn of haar naasten. Je ziet onze professionele interventionist Maarten Dammers aan het werk. Ook maak je kennis met Daan Deenik, onze psycholoog en manager program & development.

De verslaafden krijgen de keuze: in behandeling gaan voor hun ziekte van verslaving, of alle contact wordt verbroken.

Ewout Genemans | Verslaafd
Foto credit: Videoland | Tom Cornelissen

Bekijk alle afleveringen terug op Videoland

Maarten Dammers

Maarten is interventionist, addiction counselor en familie-coach.

“Voor mij is de behandeling en de verbinding met het 12 Stappen programma het antwoord gebleken op mijn ziekte; de ziekte van verslaving. In mijn behandeling en in het programma heb ik geleerd dat ík het probleem ben en dat de middelen ten dienste stonden van een dieper liggende onrust en mijn vlucht. Geef het kans, keep it simple, vraag om hulp en draag de pijn. Het wordt beter en het werkt!”

Lees zijn blogs en onze artikelen.

Maarten Dammers

Daan Deenik

Daan is sinds 2006 werkzaam bij verslavingszorginstelling SolutionS, als behandelaar en manager program & development, waar hij zich inzet voor de continue optimalisering van de diensten van SolutionS.

De behandeling van SolutionS is gebaseerd op totale abstinentie. Dat betekent: volledig afzien van elke vorm van stemming beïnvloedend gedrag, en/of middelen. Clean en sober leven. De bedoeling is om uiteindelijk het gedrag van mensen die kampen met een verslaving te veranderen, zodat zij herstellen en zonder de afhankelijkheid van narcotica of dwangmatige handelingen weer verder kunnen. Kans op een tweede leven. Daan zet zich met hart en ziel in voor dit doel. Naast zijn werkzaamheden bij SolutionS is Daan een aantal jaren lid geweest van de expertraad verslavingszorg en geeft hij regelmatig lezingen over verslaving.

Daan Deenik

Interventie bij verslaving

Een interventie kan op vele manieren uitgevoerd worden. Zo zijn er ‘confronterende (harde) interventies’ en ‘motiverende interventies’. In het programma Verslaafd! zie je hoe een ‘confronterende interventie’ in zijn werk gaat. Er wordt een ultimatum gesteld: ga in behandeling, of de naasten verbreken alle contact. Wij werken het liefst volgens de motiverende interventie. Hierbij gaan de naasten (veelal familie) het gesprek aan en proberen met behulp van onze professionele begeleiding de verslaafde te overtuigen dat hij/zij in behandeling moet voor een beter en gezonder leven.

Uit de praktijk is gebleken dat 85% van de uitgevoerde motiverende interventies uiteindelijk leidt tot het aanvaarden van hulp.

Gelukkig is een interventie vaak niet nodig. De verslaafde zoekt vaak zelf hulp, via zijn of haar huisarts of door direct contact met ons op te nemen. In Nederland wordt de behandeling voor de ziekte van verslaving vergoed door de basis zorgverzekering. Er is voor iedereen hulp.

SolutionS

Al meer dan 20 jaar ervaring
9 behandellocaties
Hoge waardering zorg
Intensieve nazorg
80% clean en sober!

Nazorg. Wat gebeurt er na de behandeling in de kliniek?

Het afmaken van de behandeling, het volgen van een intensief nazorgtraject en het bijwonen van meetings zijn onmisbaar op het pad naar blijvend herstel.

Na de interventie en na de behandeling in ons kliniek ontvangen alle cliënten intensief nazorg. Het nazorgtraject start direct na het ontslag uit de kliniek en duurt 5 maanden.

Lees hier alles over het nazorgtraject.