Verslaafd!

SolutionS Center / Verslaafd!

Ook dit seizoen van Verslaafd! werkte SolutionS mee om de verslaafden na hun interventie in behandeling te nemen.

Op RTL4 kon je zien hoe een verslaafde geconfronteerd werd door zijn of haar naasten en onze professionele interventionist Maarten Dammers. Ook maakte je kennis met Daan Deenik.

Ze kregen de keuze: in behandeling gaan voor hun ziekte van verslaving, of alle contact werd verbroken.

Maarten Dammers

Maarten Dammers

Maarten is interventionist, addiction counselor en familie-coach.

“Voor mij is de behandeling en de verbinding met het 12 stappen programma het antwoord gebleken op mijn ziekte; de ziekte van verslaving. In mijn behandeling en in het programma heb ik geleerd dat ík het probleem ben en dat de middelen ten dienste stonden van een dieper liggende onrust en mijn vlucht.Geef het kans, keep it simple, vraag om hulp en draag de pijn. Het wordt beter en het werkt!”

Lees zijn blogs en onze artikelen.

Daan Deenik

Daan Deenik

Daan is sinds 2006 werkzaam bij verslavingszorginstelling SolutionS, als behandelaar en manager program & development, waar hij zich inzet voor de continue optimalisering van de diensten van SolutionS.
De behandeling van SolutionS is gebaseerd op totale abstinentie. Dat betekent: volledig afzien van elke vorm van stemming beïnvloedend gedrag, en/of middelen. Clean en sober leven. De bedoeling is om uiteindelijk het gedrag van mensen die kampen met een verslaving te veranderen, zodat zij herstellen en zonder de afhankelijkheid van narcotica of dwangmatige handelingen weer verder kunnen. Kans op een tweede leven. Daan zet zich met hart en ziel in voor dit doel. Naast zijn werkzaamheden bij SolutionS is Daan een aantal jaren lid geweest van de expertraad verslavingszorg en geeft hij regelmatig lezingen over verslaving.

Interventie bij verslaving

Een interventie kan op vele manieren uitgevoerd worden. Zo zijn er ‘confronterende (harde) interventies’ en ‘motiverende interventies’. In het programma Verslaafd! zie je hoe een ‘confronterende interventie’ in zijn werk gaat. Er wordt een ultimatum gesteld: ga in behandeling, of de naasten verbreken alle contact. Wij werken het liefst volgens de motiverende interventie. Hierbij gaan de naasten (veelal familie) het gesprek aan en proberen met behulp van onze professionele begeleiding de verslaafde te overtuigen dat hij/zij in behandeling moet voor een beter en gezonder leven.

Uit de praktijk is gebleken dat 85% van de uitgevoerde motiverende interventies uiteindelijk leidt tot het aanvaarden van hulp.

Gelukkig is een interventie vaak niet nodig. De verslaafde zoekt vaak zelf hulp, via zijn of haar huisarts of door direct contact met ons op te nemen. In Nederland wordt de behandeling voor de ziekte van verslaving vergoed door de basis zorgverzekering. Er is voor iedereen hulp.

SolutionS

Al meer dan 12 jaar ervaring
9 behandellocaties
Hoge waardering zorg
Intensieve nazorg
Na behandeling blijft 80% clean en sober!

Nazorg verslaving

Nazorg. Wat gebeurt er na de behandeling in de kliniek?

Het afmaken van de behandeling, het volgen van een intensief nazorgtraject en het bijwonen van meetings zijn onmisbaar op het pad naar blijvend herstel.

Na de interventie en na de behandeling in ons kliniek ontvangen alle cliënten intensief nazorg. Het nazorgtraject start direct na het ontslag uit de kliniek en duurt 13 weken.

Lees hier alles over het nazorgtraject.

Nieuwe seizoen Verslaafd!

Tijdens dit nieuwe seizoen, waarbij je ziet hoe Maarten Dammers (interventionist, lees hier zijn blogs!) samen met Ewout Genemans de confrontatie aangaat bij de verslaafde, geven wij jou extra informatie over de behandelde verslavingen. Ook delen wij ervaringsverhalen van verslaafden in herstel. Deze artikelen vind je hieronder.

Aflevering 1: Dennis

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen de 38-jarige Dennis, die al vanaf zijn 16e verslaafd is aan cocaïne. Sinds tien jaar deelt hij zijn leven met Ton, maar hij blijft ontkennen dat hij een verslaving heeft.

Uitzending terugkijken
Cocaïneverslaving
Blog: Voorkom een terugval
Ervaringsverhaal: Martin over het belang van goede aftercare

Aflevering 2: Andrew

Kersverse vader Andrew is verslaafd aan alcohol en cocaïne.
Kan Andrew de verleiding weerstaan en zijn gezin bijeen houden?

Uitzending terugkijken
Alcoholverslaving
Cocaïneverslaving
Gokverslaving
Blog Maarten: Een leven in herstel: een eerlijk leven
Na je behandeling begint het pas

Aflevering 3: Aly

De 53-jarige Aly, moeder van twee kinderen, is al 35 jaar zwaar verslaafd aan het roken van heroïne en cocaïne.

Uitzending terugkijken
Cocaïneverslaving
Drugsverslaving
Ervaringsverhaal Daphne: Het perfecte plaatje hoeft niet meer

Aflevering 4: Ray

Ray is 49 jaar en drinkt dertig blikken bier per dag – tot groot verdriet van zijn vrouw en dochter. “Ik hou van hem tot een uur of twaalf, maar ik haat hem vanaf één uur”, aldus zijn dochter.

Uitzending terugkijken
Alcoholverslaving
Stoppen met drinken
Alcoholisme

Aflevering 5: Nies

Nies is 56 jaar en zwaar drankverslaafd tot groot verdriet van haar dochter, “Ik heb haar gewoon nodig, ik kan niet zonder moeder”.

Uitzending terugkijken
Alcoholverslaving
Vrouwen en alcohol
Alcohol is een harddrug

Aflevering 6: Sam

Sam is zwaar verslaafd aan speed, tot groot verdriet van zijn zus en moeder: “Er is niks ergers dan je kind zien afglijden”. Kijk dinsdag 6 april om 20:30 naar de interventie van Sam in Verslaafd! op RTL4.

Uitzending terugkijken
Speedverslaving
Top 7 verslavende drugs
Blog Maarten: In de weerstand schuilt het cadeau

Stel vrijblijvend jouw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.