Verslaafd!

SolutionS Center / Verslaafd!

Ook dit seizoen van Verslaafd! werkt SolutionS mee om de verslaafden na hun interventie in behandeling te nemen.

Op RTL4 kun je zien hoe een verslaafde geconfronteerd wordt door zijn of haar naasten en onze professionele interventionist Maarten Dammers. Ook maak je kennis met Daan Deenik.

Ze krijgen de keuze: in behandeling gaan voor hun ziekte van verslaving, of alle contact wordt verbroken.

Bel of chat tijdens de uitzending!

Wil je onze psycholoog Daan Deenik spreken?
Bel tijdens de uitzending en vraag naar Daan!

Bel nu: 033 - 204 85 50
Maarten Dammers

Maarten Dammers

Maarten is interventionist, addiction counselor en familie-coach.

“Voor mij is de behandeling en de verbinding met het 12 stappen programma het antwoord gebleken op mijn ziekte; de ziekte van verslaving. In mijn behandeling en in het programma heb ik geleerd dat ík het probleem ben en dat de middelen ten dienste stonden van een dieper liggende onrust en mijn vlucht.Geef het kans, keep it simple, vraag om hulp en draag de pijn. Het wordt beter en het werkt!”

Lees zijn blogs en onze artikelen.

Daan Deenik

Daan Deenik

Daan is sinds 2006 werkzaam bij verslavingszorginstelling SolutionS, als behandelaar en manager program & development, waar hij zich inzet voor de continue optimalisering van de diensten van SolutionS.
De behandeling van SolutionS is gebaseerd op totale abstinentie. Dat betekent: volledig afzien van elke vorm van stemming beïnvloedend gedrag, en/of middelen. Clean en sober leven. De bedoeling is om uiteindelijk het gedrag van mensen die kampen met een verslaving te veranderen, zodat zij herstellen en zonder de afhankelijkheid van narcotica of dwangmatige handelingen weer verder kunnen. Kans op een tweede leven. Daan zet zich met hart en ziel in voor dit doel. Naast zijn werkzaamheden bij SolutionS is Daan een aantal jaren lid geweest van de expertraad verslavingszorg en geeft hij regelmatig lezingen over verslaving.

Interventie bij verslaving

Een interventie kan op vele manieren uitgevoerd worden. Zo zijn er ‘confronterende (harde) interventies’ en ‘motiverende interventies’. In het programma Verslaafd! zie je hoe een ‘confronterende interventie’ in zijn werk gaat. Er wordt een ultimatum gesteld: ga in behandeling, of de naasten verbreken alle contact. Wij werken het liefst volgens de motiverende interventie. Hierbij gaan de naasten (veelal familie) het gesprek aan en proberen met behulp van onze professionele begeleiding de verslaafde te overtuigen dat hij/zij in behandeling moet voor een beter en gezonder leven.

Uit de praktijk is gebleken dat 85% van de uitgevoerde motiverende interventies uiteindelijk leidt tot het aanvaarden van hulp.

Gelukkig is een interventie vaak niet nodig. De verslaafde zoekt vaak zelf hulp, via zijn of haar huisarts of door direct contact met ons op te nemen. In Nederland wordt de behandeling voor de ziekte van verslaving vergoed door de basis zorgverzekering. Er is voor iedereen hulp.

SolutionS

Al meer dan 15 jaar ervaring
9 behandellocaties
Hoge waardering zorg
Intensieve nazorg
Na behandeling blijft 80% clean en sober!

Nazorg verslaving

Nazorg. Wat gebeurt er na de behandeling in de kliniek?

Het afmaken van de behandeling, het volgen van een intensief nazorgtraject en het bijwonen van meetings zijn onmisbaar op het pad naar blijvend herstel.

Na de interventie en na de behandeling in ons kliniek ontvangen alle cliënten intensief nazorg. Het nazorgtraject start direct na het ontslag uit de kliniek en duurt 13 weken.

Lees hier alles over het nazorgtraject.

Nieuwe seizoen Verslaafd!

Tijdens dit nieuwe seizoen, waarbij je ziet hoe Maarten Dammers (interventionist, lees hier zijn blogs!) samen met Ewout Genemans de confrontatie aangaat bij de verslaafde, geven wij jou extra informatie over de behandelde verslavingen. Ook delen wij ervaringsverhalen van verslaafden in herstel. Deze artikelen vind je hieronder.

Aflevering 1: Mario

De 35-jarige Mario is al 15 jaar verslaafd aan cocaïne. Hij snuift het niet alleen, maar hij rookt het inmiddels ook. Zijn familie is tot alles bereid om hem te helpen, maar speelt tegelijkertijd ook een grote rol bij de instandhouding van zijn verslaving. Mario zijn relatie is inmiddels op de klippen gelopen en ook is zijn huis verkocht: pakt hij deze laatste kans aan en gaat hij met interventionist Maarten Dammers mee naar de verslavingskliniek?

Uitzending terugkijken
Cocaïneverslaving
Blog: Voorkom een terugval
Ervaringsverhaal: Martin over het belang van goede nazorg

Aflevering 2: Davey

Al op jonge leeftijd begint de 25-jarige Davey te experimenteren met drugs, samen met zijn tweelingbroer Marlon. Als zijn broer 2 jaar geleden plotseling overlijdt begint Davey steeds meer te gebruiken. Ewout Genemans en interventionist Maarten Dammers stellen hem voor de keus: laat je je nu opnemen in de verslavingskliniek of kies je voor een leven op straat?

Uitzending terugkijken
Wietverslaving
Cocaïnegebruik herkennen
Blog: na je behandeling begint het pas

Aflevering 3: John

De 54-jarige Rotterdammer John is altijd al een stevige drinker geweest. Maar als zijn grote liefde Adele overlijdt aan de gevolgen van leukemie is het hek van de dam. Zijn kinderen maken zich grote zorgen en zijn bang dat ze op korte termijn ook hun vader moeten missen. Maar als interventionist Maarten Dammers aan de slag gaat met de familie, blijkt dat het gebruik van alcohol en drugs niet alleen een probleem van vader John is…

Uitzending terugkijken
Alcoholverslaving
Afkicken van alcohol
Blog van Maarten: Een leven in herstel: een eerlijk leven

Aflevering 4: Sylvia

De aan alcohol verslaafde Sylvia dreigt haar kinderen te verliezen. Een interventie wordt ingezet om de 51-jarige Friezin in de verslavingskliniek te krijgen. Maar ziet Sylvia zelf wel in dat ze verslaafd is? Interventionist en ervaringsdeskundige Maarten Dammers biedt samen met Ewout Genemans hulp en perspectief bij zwaar verslaafde Nederlanders.

Uitzending terugkijken
Vrouwen en alcohol
Ervaringsverhaal Daphne
Verhaal van de partner van Daphne

Aflevering 5: Jari

De 26-jarige Jari wordt geconfronteerd met zijn coke-verslaving. Zijn ouders weten niet meer wat ze met hem aan moeten en uiteindelijk is het zijn nicht Xanne die de knoop doorhakt en haar neef aanmeldt voor Verslaafd. Gaat Jari luisteren naar zijn wanhopige familie? En lukt het Ewout Genemans en interventionist Maarten Dammers om hem zover te krijgen dat hij meegaat naar de verslavingskliniek?

Uitzending terugkijken
Afkicken van cocaïne
Hulp voor naasten
Ervaringsverhaal “Verslaving, de sluwste ziekte”

Aflevering 6: Johan

De 30-jarige Johan is altijd een verlegen en stille jongen geweest – en een zware drinker. Maar sinds hij een jaar geleden het ouderlijk huis heeft verlaten en op zichzelf is gaan wonen, is zijn drankgebruik pas echt problematisch geworden. Zijn enige overgebleven vriend Kevin geeft hem niet op en schakelt Ewout Genemans en interventionist en ervaringsdeskundige Maarten Dammers in. En met succes: Johan gaat vrijwillig mee naar de verslavingskliniek. Maar als hij na twee dagen wegloopt uit de kliniek, lijkt alle hoop op herstel vervlogen…

Uitzending terugkijken
Hulp bij alcoholisme
Hoe herken je een alcoholist?
Lees de blogs van Maarten Dammers

Stel vrijblijvend jouw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.