Kliniekopname

Behandeling in onze kliniek

Al langer dan 15 jaar is kliniekopname mogelijk bij ons SolutionS Center in Voorthuizen. Een opname wordt zo snel als mogelijk geregeld wanneer tijdens de intake blijkt dat dit nodig en gewenst is. Een kliniekopname vindt meestal plaats als de situatie thuis niet langer houdbaar is. De verslaving is zo ernstig dat er structuur en professionele zorg nodig is om te kunnen herstellen. Onze persoonlijke benadering en structurele aanpak tijdens een opname wordt zeer gewaardeerd door onze cliënten.

Je bent in goede handen

Bij aankomst in de afkickkliniek worden jij en je familie/partner/ vriend(in) ontvangen door een ervaren collega die ervoor zal zorgen dat de opname direct vanaf het begin soepel verloopt.

Na ontvangst en kennismaking met onze mensen, de omgeving en faciliteiten begin je met detoxen onder goede medische begeleiding. Detox is een ander woord voor ontgiften. Jouw afhankelijkheid aan het verslavende middel wordt afgebouwd en door toegepaste medicatie worden onthoudingsverschijnselen tot een minimum beperkt. Lees hier meer over detox.

Neem hieronder een kijkje in onze kliniek.

Beginfase

In het begin van de behandeling word je een korte tijd scherp onder toezicht gehouden. Dat vindt plaats in het Diagnostisch Centrum van SolutionS Center, dus ook in Voorthuizen. We doen een aantal onderzoeken en je krijgt uitleg over ons 12 Stappen programma.

Dit unieke onderdeel van ons concept, waarbij veel aandacht is voor lichamelijke en mentale stabilisatie, helpt je met de overgang van ‘een leven in actieve verslaving’ naar een behandeling volgens het 12 stappen Minnesota model. Zodra je klaar bent voor het behandelprogramma verlaat je het Diagnostisch Centrum en start de behandeling van de verslaving.

Behandeling tijdens de opname

Op basis van de informatie uit het intakegesprek, wordt er meteen een persoonlijk behandelplan voor je opgesteld. Je krijgt cognitieve gedragstherapie, inzichtgevende en lichaamsgerichte therapie. Lichamelijk en geestelijk herstel staan centraal bij jouw behandeling.

Onze behandelaren

Tijdens je opname staat er een heel behandelteam voor je klaar. Een behandelteam van SolutionS bestaat uit psychiaters, artsen, counselors, psychologen, psychotherapeuten, casemanagers en verpleegkundigen. Stuk voor stuk autoriteiten op het gebied van verslaving. Naast hun alcohol- en drugs expertise is bovendien een aantal gespecialiseerd in gok- en medicijnverslaving. Op elk gewenst moment zal hun knowhow worden ingezet.

Nazorg

Na ontslag uit de kliniek volgt een intensief nazorgtraject. Bij SolutionS is nazorg een vast en belangrijk onderdeel van de behandeling. Er staan verschillende thema’s centraal, die allemaal direct te maken met het leiden van een leven in herstel.

Geheel volgens het 12 Stappen Minnesota Model bestaat de nazorg uit individuele- en groepsbijeenkomsten die zoveel mogelijk op 1 dag per week worden ingedeeld. Het voordeel is dat je bezoeken aan ons goed kan plannen. Voor de individuele nazorg krijg je een begeleider toegewezen Er is daarnaast in overleg ook de mogelijkheid om (aanvullende) afspraken te maken op andere dagen. Deze flexibele nazorg is mogelijk op alle locaties. Lees hier meer over nazorg.

Stel vrijblijvend jouw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.