Hoofdkantoor
Hoofdkantoor
Kliniek
033 – 204 85 50 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Piet Mondriaanlaan 52, Amersfoort
0342 – 42 70 60 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Apeldoornsestraat 131, Voorthuizen
Korte wachttijden
Snel hulp
Verzekerde zorg
Hoge waardering
80% clean en sober!
na behandeling
INTAKE

Kosten & vergoedingen 2024

Ben jij verslaafd? Wij helpen!

Vergoeding via de basisverzekering

SolutionS is een specialistische instelling voor geestelijke gezondheidszorg – specifiek voor verslavingszorg. Voor deze zorg is iedere Nederlander verzekerd vanuit de verplichte basisverzekering. Het eigen risico betaal je zelf en wij vragen een zelfstandige bijdrage.

Waar ben jij verzekerd?

De behandeling bij SolutionS wordt door jouw zorgverzekeraar vergoed. Er zijn wel verschillen tussen de zorgverzekeraars. Kies hieronder bij welke verzekeraar jij jouw zorgverzekering hebt afgesloten. Je krijgt dan informatie of de behandeling wordt vergoed, wat de indicatie van wachttijden zijn en hoe de vergoeding wordt afgehandeld.

Staat je zorgverzekeraar er niet bij? Bel 033 – 204 8550 voor meer informatie. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Achmea
De Friesland
FBTO
Interpolis
Zilveren Kruis
ZieZo
Pro Life
Studenten Goed Verzekerd

DSW
Stadholland
DSW
InTwente
SZVK (krijgsmacht)

VGZ
UMC
IZA
Univé
Zekur
VGZ
Bewuzt
IZZ United Consumers
National Academic
Besured
IptiQ
Zorgzaam

A.S.R.
a.s.r.
Ditzo

CZ
Nationale Nederlanden
OHRA
CZ
Just
CZ Direct
PZP

ONVZ
ONVZ
VvAA
Jaah

ENO
Salland
Hollandzorg

Menzis
Anderzorg
Menzis
HEMA
Vink Vink

Zorg en Zekerheid
Zorg en Zekerheid
AZVZ

EUcare
Aevitae
Care4Life

Verplicht eigen risico

Voor de zorg van SolutionS geldt bij elke zorgverzekeraar het wettelijk vastgesteld eigen risico. Per 1 januari 2022 is het wettelijk vastgesteld eigen risico minimaal 385 euro per jaar. Het kan zijn dat je hebt gekozen voor een hoger eigen risico. Wanneer jij je eigen risico al hebt verbruikt, dan kost de behandeling je niets, afgezien van jouw zelfstandige bijdrage. De betaling van het (eventuele) eigen risico loopt in de meeste gevallen via jouw zorgverzekeraar – niet via SolutionS. Let op: een intakegesprek wordt wel gedeclareerd bij jouw zorgverzekeraar. Dus ook wanneer je niet bij ons in zorg komt, wordt wellicht jouw eigen risico aangesproken.

Meer informatie over het ‘Eigen risico’ vanuit de Rijksoverheid.

Zelfstandige bijdrage en zakgeld

Sommige diensten en faciliteiten van SolutionS ondersteunen en versterken weliswaar de succesvolle behandeling, maar worden door de verzekeraar niet gezien als zorgkosten. Deze kosten worden dus niet volledig gedekt vanuit de zorgverzekeringswet, en hiervoor vragen we een zelfstandige bijdrage. Dit bedrag betreft dus géén zorgkosten en is niet bij de verzekeraar te declareren. De bijdrage betaal je zelf en is jouw financiële bijdrage aan jouw succesvolle behandeling.

Hieronder een overzicht van de zelfstandige bijdrage en het benodigde zakgeld. Uiteraard worden de totale kosten en vergoedingen van je zorgverzekering met je besproken na je intakegesprek, wanneer wij een behandelplan voor je opstellen.

Behandeling Zelfstandige bijdrage Zakgeld Zakgeld Rokers
Klinisch 28 dg + Detox € 750 € 200 € 400
Ambulant + detox € 250 € 75 € 150
Ambulant € 100 € 0 € 0
Intensieve deeltijd + Detox € 500 € 75 € 150
Intensieve deeltijd € 350 € 0 € 0
Deeltijd + gokgroep € 250 € 0 € 0

Zakgeld

Zakgeld is nodig voor bijvoorbeeld het kopen van sigaretten, verzorgingsproducten, kaarten, postzegels, boeken of spullen die je wilt bestellen. Het zakgeld dat je niet hebt opgemaakt, krijg je uiteraard terug.

Wat is het verschil tussen eigen risico, eigen bijdrage en zelfstandige bijdrage?

Eigen risico

Je betaalt een eigen risico als je 18 jaar of ouder bent en gebruikmaakt van zorg uit het basispakket. Het eigen risico is een verplicht bedrag om te betalen. In 2022 is het eigen risico € 385. Je betaalt dus zelf de eerste € 385. Pas daarna betaalt jouw zorgverzekeraar de kosten. Voor bepaalde zorg, zoals huisartsenbezoek en wijkverpleging, geldt het eigen risico niet. Voor verslavingszorg geldt het eigen risico wel.

Eigen bijdrage

Sommige zorgkosten worden slechts gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar. Het restant, de eigen bijdrage, wordt dan door jouzelf betaald.

Bij SolutionS is hier geen sprake van. Wij nemen genoegen met de vergoeding van de zorgverzekeraar voor wat betreft de zorgkosten.

Zelfstandige bijdrage

Sommige diensten en faciliteiten van SolutionS ondersteunen en versterken weliswaar de succesvolle behandeling, maar worden door de verzekeraar niet gezien als zorgkosten. Deze kosten worden dus niet gedekt vanuit de zorgverzekeringswet, en hiervoor vragen we een zelfstandige bijdrage. Dit bedrag betreft dus géén zorgkosten en is niet bij de verzekeraar te declareren. De bijdrage betaal je zelf en is jouw financiële bijdrage aan jouw succesvolle behandeling.

Hulpaanbod

Hulp bij verslaving. Dat is SolutionS. Wij helpen je bij je zorgverzekeraar, het regelen van hulp zowel tijdens als na de behandeling (nazorg). Verslaving is immers al erg genoeg.

Voor al je vragen kan je ons bellen: 033 – 204 8550. Daar zitten ervaren en gespecialiseerde collega’s die weten hoe zij je verder kunnen helpen.