Hoofdkantoor
Hoofdkantoor
Kliniek
033 – 204 85 50 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Piet Mondriaanlaan 52, Amersfoort
0342 – 42 70 60 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Apeldoornsestraat 131, Voorthuizen
Korte wachttijden
Snel hulp
Verzekerde zorg
Hoge waardering
80% clean en sober!
na behandeling
INTAKE

Verslaafd – deelname SolutionS

Solutions heeft meegewerkt aan het nieuwe seizoen van Verslaafd dat dinsdag 30 oktober 2018 van start gaat op RTL 4 om 20.30 uur. In elke aflevering wordt hulp geboden aan een verslaafde en zijn/haar naaste familieleden die wanhopig op zoek zijn naar een oplossing voor alcohol-, drugs- of gameverslaving.

In de praktijk blijkt dat veel mensen worstelen met verslaving maar dat het vaak moeilijk is om hulp te vragen. Verslaving gaat veelal gepaard met ontkenning en schaamte.

De wanhoop nabij

Naarmate men langer wacht met het zoeken naar hulp glijdt men steeds dieper af in relationele-, sociale en financiële problemen. Ook de gezondheid gaat vaak ‘zienderogen’ achteruit. De familieleden moeten vaak noodlijdend toezien hoe hun dochter, zoon, vader, moeder, zus of broer gebukt gaan onder de negatieve gevolgen van verslaving. Om die reden schakelen zij het programma Verslaafd in waarbij ze door middel van een interventie de verslaafde proberen te overtuigen om in behandeling te gaan.

Interventie

Het doel van een interventie is de verslaafde laten inzien hoeveel schade hij of zich aanricht met zijn/haar verslaving en gedrag. Om zodoende de persoon in kwestie ertoe te bewegen om hulp te aanvaarden. Dit alles gebeurt onder leiding van een interventionist (ervaringsdeskundige).

Uit de praktijk is gebleken dat 85% van de uitgevoerde interventies uiteindelijk leidt tot het aanvaarden van hulp.

[evp_embed_video url=”https://solutions-center.nl/wp-content/uploads/2018/10/Promo__Verslaafd__high.mp4″ ratio=”0.56″ class=”fp-minimal”]

 

Behandeling verslaving

Na de interventie volgt er behandeling in een kliniek (SolutionS-Center) of ambulante zorg, afhankelijk van de ernst van de problematiek en het behandelplan. Het behandelteam van SolutionS bestaat uit psychiaters, artsen, counselors, psychologen, psychotherapeuten, casemanagers en verpleegkundigen. Stuk voor stuk autoriteiten op het gebied van verslaving. De behandeling van SolutionS wordt gewaardeerd met een 8,6 en door 96% aanbevolen volgens Zorgkaart Nederland. Desalniettemin is geen enkele behandeling een garantie voor succes. Verslaving is een hardnekkig probleem welke gepaard kan gaan met een periodieke terugval. In de aflevering waarin de behandeling bij SolutionS plaatsvindt, wordt dit pijnlijk duidelijk.

Kenmerken verslaving

Alle facetten van verslaving komen in het programma voorbij: ontkenning van verslaving, het accepteren van hulp, afkicken/behandeling, terugval, herstel of het uitblijven van herstel. Hoe graag we ook zouden willen; niet iedereen is te helpen en ook deze werkelijkheid laat het programma soms pijnlijk zien.

Daarbij mogen we echter niet vergeten hoeveel mensen hun leven terug hebben dankzij de verslavingszorg in Nederland. Vele verslaafden zijn blijvend in herstel en vele families zijn geholpen door professionele verslavingszorg en dat maakt dat vele medewerkers zich gemotiveerd en dankbaar voelen om dit werk dagelijks te mogen doen.

Bewustwording

Wij hopen uiteindelijk dat er met programma meer aandacht en bewustwording komt voor verslavingsproblematiek in Nederland. En dat diegenen die hulp nodig hebben niet langer wachten met het inschakelen van hulp. Hoe eerder er hulp komt, hoe beter dit is voor het herstelproces.

Lees meer over behandeling van verslaving
Lees meer over kosten & vergoeding van behandeling