Hoofdkantoor
Hoofdkantoor
Kliniek
033 – 204 85 50 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Piet Mondriaanlaan 52, Amersfoort
0342 – 42 70 60 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Apeldoornsestraat 131, Voorthuizen
Korte wachttijden
Snel hulp
Verzekerde zorg
Hoge waardering
80% clean en sober!
na behandeling
INTAKE

Noes, 52 jaar, gehuwd met bankdirecteur

Count your blessings
Ik moet een lied maken. Om te zingen voor een veeljarig bruidspaar en dat gaat op de melodie van “Thank you for the music” van Abba. Ik kan ook nog wel een tweede lied maken, maar dan voor mijzelf: ‘Thank you for SolutionS”. Zonder SolutionS zou ik nu nog steeds een alcoholisch brokje ellende zijn geweest. Iemand die jarenlang tegen zichzelf zei dat het morgen wel beter zou gaan en dat overmorgen het moment was om te gaan minderen, weer gewoon het eerste glas om een uur of vijf ’s middags te drinken. Maar de volgende dag en de dagen daarop was het vroeg in de middag en soms zelfs ’s ochtends weer raak. Natuurlijk was ik geen alcoholist! Ik was immers nog nooit onderuit gegaan had nog een black out gehad. Maar ondertussen besefte ik niet dat ik ’s avonds slecht aanspreekbaar en kribbig was, overdag geen energie had en overal tegen opzag. Mijn gezin is mij onvoorwaardelijk trouw gebleven, maar ik realiseerde me dat, als ik zo doorging, ik hen kwijt zou raken en mezelf fysiek onherstelbaar zou beschadigen.

Via een vriendin (…in het kwaad…) kwam ik in contact met SolutionS. Overmoedig eerst een periode van gecontroleerd drinken geprobeerd. Overmoedig dus. Er waren te vaak momenten van ongecontroleerd drinkgedrag. Mijn besluit stond vast: ik wilde naar een kliniek, redden wat er te redden viel. Deze kliniek werd “the place for me”! Vijf weken praten, luisteren, maar vooral mezelf herontdekken, inzien dat zelfmedelijden voor mij de grootste valkuil was. Daar in Engeland, waar je je volledig op jezelf kunt richten, zag ik eindelijk in dat mijn zelfmedelijden vaak misplaatst was en alleen maar versterkt werd door overmatig drinken. Het levensverhaal dat ik daar geschreven heb eindigt met ‘Count your blessings’. Zo leef ik en zo voel ik me nu ook.

Als ik terugkijk op de afgelopen zeven drankvrije maanden zie ik een blij en energiek mens. In deze periode heb ik meer ondernomen dan in de laatste zeven jaar bij elkaar. Maar vooral een fijn en liefhebbend gezin om me heen en een ‘buitenwereld’ die niet veroordeelt, maar respect voor me heeft!

Thank you for SolutionS.