Top
 

Kosten & vergoedingen 2019

100% vergoeding via basisverzekering

SolutionS is een specialistische instelling voor geestelijke gezondheidszorg – specifiek voor verslavingszorg. Voor deze zorg is iedere Nederlander verzekerd vanuit de verplichte basisverzekering. Het eigen risico betaal je zelf. Alle kosten lopen rechtstreeks van SolutionS naar jouw zorgverzekeraar.

Wanneer een zorgverzekeraar onverhoopt minder vergoed dan de tarieven van de Nederlandse Zorgautoriteit komt dit verschil niet voor rekening van de patiënt.

Waar ben jij verzekerd?

De behandeling bij SolutionS wordt door jouw zorgverzekeraar vergoed. Er zijn wel verschillen tussen de zorgverzekeraars. Kies hieronder bij welke verzekeraar jij jouw zorgverzekering hebt afgesloten. Je krijgt dan informatie of de behandeling wordt vergoed, wat de indicatie van wachttijden zijn en hoe de vergoeding wordt afgehandeld. Staat je zorgverzekeraar er niet bij? Bel 033-204 8550 voor meer informatie. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Kies hier jouw zorgverzekeraar

Vergoeding

Bij deze zorgverzekeraar wordt je behandeling gewoon vergoed. Dat geldt voor onze deeltijdbehandeling en voor eventuele opname in de kliniek.

Onze wachttijden

SolutionS kent bijna geen wachttijden. In de meeste gevallen kun je nog in dezelfde week een afspraak maken voor een intake. Bekijk hier de actuele wachttijden.

Vergoeding

Bij deze zorgverzekeraar is er vooraf toestemming nodig om de kosten voor een behandeling vergoed te krijgen (een machtiging). Het aanvragen van deze machtiging regelen wij voor je. Je hoeft zelf niets te doen.

Onze wachttijden

SolutionS kent bijna geen wachttijden. In de meeste gevallen kun je nog in dezelfde week een afspraak maken voor een intake. Wel kan het wat langer duren voordat de behandeling daadwerkelijk start. Dit komt omdat we eerst toestemming moeten krijgen van jouw zorgverzekeraar. Bekijk hier de actuele wachttijden van SolutionS.

Bij deze zorgverzekeraar bestaat er helaas niet de mogelijkheid om de kosten vergoed te krijgen of (later) de behandeling te declareren. Wij begrijpen dat dit de nodige vragen kan oproepen. Neem hiervoor contact op met je zorgverzekeraar.

Vergoeding

Bij deze zorgverzekeraar is er vooraf toestemming nodig om de kosten voor een klinische behandeling vergoed te krijgen (een machtiging). Het aanvragen van deze machtiging regelen wij voor je. Je hoeft zelf niets te doen.

Deeltijdbehandeling (ook wel ambulante behandeling genoemd) wordt standaard vergoed. Hiervoor is geen machtiging vooraf nodig.

Onze wachttijden

SolutionS kent bijna geen wachttijden. In de meeste gevallen kun je nog in dezelfde week een afspraak maken voor een intake. Wel kan het wat langer duren voordat de behandeling daadwerkelijk start. Dit komt omdat we eerst toestemming moeten krijgen van jouw zorgverzekeraar. Bekijk hier de actuele wachttijden van SolutionS.

Verplicht eigen risico

Voor de zorg van SolutionS geldt bij elke zorgverzekeraar het wettelijk vastgesteld eigen risico. Per 1 januari 2019 is het wettelijk vastgesteld eigen risico minimaal 385 euro per jaar. Het kan zijn dat  je hebt gekozen voor een hoger eigen risico. Wanneer jij je eigen risico al hebt verbruikt, dan kost de behandeling  je niets. De betaling van het (eventuele) eigen risico loopt altijd via jouw zorgverzekeraar – niet via SolutionS.

Meer informatie over het ‘Eigen risico’ vanuit de Rijksoverheid.

SolutionS vraagt geen zelfstandige (eigen) bijdrage

Wij vragen geen zelfstandige (eigen) bijdrage voor onze behandelingen. Ook niet bij opname in de kliniek. Het verblijf in de kliniek wordt door onze cliënten uitstekend gewaardeerd. Alleen als er speciale (accommodatie)wensen zijn, die afwijken van het gewone aanbod, dan brengen wij die kosten bij je in rekening. Dit zullen wij altijd vooraf met je bespreken.

Hulpaanbod

Hulp bij verslaving. Dat is SolutionS. Wij helpen je bij je zorgverzekeraar, het regelen van hulp zowel tijdens als na de behandeling  (nazorg). Verslaving is immers al erg genoeg. Voor al je vragen kan je ons bellen: 033-204 8550. Daar zitten ervaren en gespecialiseerde collega’s die weten hoe zij je verder kunnen helpen.