Hoofdkantoor
Hoofdkantoor
Kliniek
033 – 204 85 50 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Piet Mondriaanlaan 52, Amersfoort
0342 – 42 70 60 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Apeldoornsestraat 131, Voorthuizen
Korte wachttijden
Snel hulp
Verzekerde zorg
Hoge waardering
80% clean en sober!
na behandeling
INTAKE

Crystal meth in de media

We horen, zien en lezen steeds meer over Crystal meth in de media. De populariteit van Crystal meth (in Nederland vaak Tina genoemd) groeit met zorgwekkende aantallen. Crystal meth gebruik was in Nederland niet eerder zo veelvoorkomend. Er werd meer geëxporteerd dan echt gebruikt. Echter wordt Crystal meth door het groeiende aantal labs en gebruik in zogenaamde chemsex parties steeds populairder.

Dat Crystal meth extreem verslavend is, verklaart deels ook het stijgende gebruik. En omdat er steeds meer in de media komt, komen meer mensen ermee in aanraking en wordt de nieuwsgierigheid gewekt. De serie “Breaking Bad” heeft vermoedelijk ook de nodige negatief effect gehad.

Heden een groot probleem zijn de Mexicaanse kartels die nu in Nederland drugslabs opzetten en Nederlanders “opleiden” tot het maken van Crystal meth. Het aantal opgerolde drugslabs stijgt.

Crystal meth (crystal methamfetamine) is een designer drug. Dat wil zeggen: het is in een laboratorium ontwikkeld. Het is anders dan bijvoorbeeld cannabis, cocaïne of heroïne niet afkomstig uit de natuur (plant). De meeste gebruikers in Nederland zijn over het algemeen homoseksuele mannen die de drug gebruiken in zogenaamde chemsex parties. Crystal meth is libido verhogend. Te samen met een euforische gevoel worden soms wel dagen achtereen gebruikt. Crystal meth is extreem verslavend en gebruikers kunnen al gauw niet meer zonder. Lees hier meer over de effecten en gevolgen van een Crystal meth verslaving.

Tina in de media

Breaking methBreaking meth

Te zien op Videoland

Zie de opkomst, het gevaar én de bestrijding van het levensgevaarlijke crystal meth. In 2020 werden er in Nederland maar liefst 32 methamfetaminelabs opgerold, terwijl ze twee jaar eerder nauwelijks werden aangetroffen. Documentairemaker Jessica Villerius gaat onder meer in gesprek met Rick, die al twintig jaar verslaafd is. Hij laat zien hoe vernietigend deze drugs zijn. Ook zoekt Jessica antwoord op de vraag: wat hebben Mexicaanse kartels te maken met de productie in Nederland?

 

 

▶️ GeenStijl: Crystal Meth scoren via Grindr
▶️ Opsporing Verzocht: Grote stappen in onderzoek ‘crystal meth’-bendes
▶️ Spuiten en Slikken: Chemsex in Nederland
▶️ RTV Oost: De opkomst van het extreem verslavende Crystal meth
? Vice.com: Veranderen we straks allemaal in crystal meth-zombies?
? Vice.com: Ik slikte crystal meth om te voelen wat dat spul nou echt met je doet
? Het Parool: Gebruik meth verdubbeld: ‘Het is geen uitgaansdrug’

Hulp bij Crystal meth verslaving

Ben jij of een naaste verslaafd aan Tina (Crystal meth) en zoek jij hulp om te stoppen?
Onze wachttijden zijn kort, je kan snel bij ons terecht.

Bel: 033 – 204 85 50
Of chat anoniem via de website.