Hoofdkantoor
Hoofdkantoor
Kliniek
033 – 204 85 50 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Piet Mondriaanlaan 52, Amersfoort
0342 – 42 70 60 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Apeldoornsestraat 131, Voorthuizen
Korte wachttijden
Snel hulp
Verzekerde zorg
Hoge waardering
80% clean en sober!
na behandeling
INTAKE

Wees geen rolmodel voor het gokken

Volgens behandelaar Bas Brons speelt gokverslaving al lang bij profvoetballers. “Er is alleen meer aandacht voor gekomen.”

“Voetballers laten hun geld makkelijk rollen in het gokcircuit”, schreef het AD afgelopen weekend. Na maandenlang onderzoek onthulde de krant dat meerdere Eredivisiespelers betrokken waren bij het illegale gokbedrijf Edobet. Twee spelers van Sparta (Tom Beugelsdijk en Aaron Meijers) kochten aandelen en onder anderen Oranje international Jordy Clasie maakte duizenden euro’s over op de rekening van het inmiddels opgeheven bedrijf. Bas Brons keek nauwelijks van de berichtgeving op, zegt hij. Als behandelaar bij verslavingszorginstelling SolutionS is hij gespecialiseerd in gokverslavingen. Vanwege de toegenomen vraag is bij de instelling een apart behandeltraject voor gokverslavingen opgetuigd. “Eén op de tien cliënten heeft een topsportachtergrond. Daar zitten veel voetballers tussen.”

U las weinig nieuws? “Voor mij was nieuw dat spelers zich inkopen bij zo’n bedrijf, maar niet dat topsporters, en dan met name profvoetballers, zijn verweven met gokken. Dat speelt al jarenlang. Sinds de invoering van de nieuwe kansspelwet in 2021 is er alleen meer aandacht voor gekomen. Je kunt daardoor legaal online gokken. Daardoor gaat het vaker over gokken. We zien ook meer reclames, met oud-voetballers.”

Lees de rest van het artikel hier!

Door NRC-redacteur Fabian van der Poll