Corona en verslavingszorg

Wat betekent het coronavirus voor mijn behandeling?

SolutionS is gewoon open: alle lopende behandelingen gaan door en nieuwe behandelingen worden gestart. Wel is er een aantal maatregelen genomen om te voorkomen dat we het coronavirus verspreiden.

Intakegesprekken

Alle intakegesprekken gaan door, zoveel mogelijk face to face. SolutionS is open. Wel houden we ons aan de RIVM richtlijnen. Dat betekent dat we je vragen om aan te geven wanneer je klachten zoals verkoudheid, kortademigheid, hoesten en koorts hebt. In dat geval kunnen we het intakegesprek digitaal laten plaatsvinden of eventueel verzetten.

Verder dien je alleen naar het intakegesprek te komen, met je eigen mondkapje, en maximaal 15 minuten van te voren aanwezig te zijn. Denk eraan dat jouw verwijsbrief van te voren bij ons in bezit is.

Klinische opname en detox

De geplande opnames in de kliniek gaan gewoon door, ook worden nieuwe opnames ingepland. Wel wordt er voorafgaand aan de opname door SolutionS contact met je opgenomen om een aantal vragen met betrekking tot jouw gezondheid door te nemen – voor jouw eigen gezondheid en die van de andere cliënten. De meesten kunnen zoals gebruikelijk starten met de behandeling. In de kliniek te Voorthuizen zijn maatregelen getroffen om zo min mogelijk contact te laten plaatsvinden met buitenstaanders, we hebben het programma op een aantal punten aangepast.

Deeltijd, ambulante en after care behandeling

Alle afspraken gaan door, online: zowel de groepen als individueel. Individuele gesprekken blijven op dezelfde tijd en data staan en worden zoveel mogelijk telefonisch en online gedaan. Hierover word je tijdig geïnformeerd. Groepssessies vinden deels online plaats, ook op dezelfde tijd en data als je gewend bent. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging in je mail (houd ook je spamfolder in de gaten!). Uiterlijk de dag van jouw sessie ontvang je de benodigde informatie.

Deeltijdbehandeling locatie Amsterdam
De groepssessies zijn online.

Familie en naasten
Familieavonden worden online gehouden, evenals de educatiemiddag. Ook de familiedag is online.

Op alle locaties van SolutionS geldt:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden
  • Neem een mondkapje mee

LET OP: dit is een momentopname, de maatregelen kunnen dagelijks wijzigen. Voor vragen kun je tijdens kantoortijden bellen met 033 – 204 85 50.

Download onze folder

Download onze folder met tips, links en meer!

Stel vrijblijvend jouw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.