Hoofdkantoor
Hoofdkantoor
Kliniek
033 – 204 85 50 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Piet Mondriaanlaan 52, Amersfoort
0342 – 42 70 60 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Apeldoornsestraat 131, Voorthuizen
Korte wachttijden
Snel hulp
Verzekerde zorg
Hoge waardering
80% clean en sober!
na behandeling
INTAKE

Waarom SolutionS

Dat is een vraag die door ons ‘welkomsteam’ iedere dag wordt beantwoord aan mensen die SolutionS nog niet kennen. Met opzet noem ik dit team ons welkomsteam. Om de simpele reden dat mensen welkom zijn bij SolutionS.
Echt welkom zijn gaat veel verder dan iemand alleen maar welkom heten, het betekent dat wij in alle opzichten een stapje verder gaan.

Ieder mens is uniek

Ieder verslavingsprobleem is uniek ondanks al zijn overeenkomsten en ieder behandeling is in feite ook uniek.

Een stapje verder gaan begint bij de mensen die bij SolutionS op al onze afdelingen werken. Mensen die stuk voor stuk gedreven zijn om bij te dragen aan de verandering die onze cliënten door gaan maken, die niet binnen vaste kaders denken, geen negen tot vijf mentaliteit hebben. Mensen die één doel voor ogen hebben en dat is het beste bieden voor onze cliënten die hulp nodig hebben. En juist deze mensen maken het onderscheid.

Ons welkomsteam

Dat begint allemaal bij ons welkomsteam. Ik verkeer in de gelukkige positie om o.a. leiding te geven aan dit team van gedreven, daadwerkelijk betrokken, hoogopgeleide medewerkers. Case Management (en haar secretariaat) & Admission. Iedere dag staan wij de mensen te woord die met een hulpvraag komen, inventariseren wij de problemen en zoeken wij naar een passende oplossing.
Direct, dus ook in het weekend.

Op het moment dat men met een hulpvraag bij SolutionS komt is er vaak al een lange weg met verdriet en pijn aan vooraf gegaan. Meestal is er paniek, men weet de oplossing niet meer en de nood is bijna altijd hoog. Een luisterend oor, begrip ook als men de weg even helemaal kwijt is, is dan essentieel. Net zoals een rustige benadering en het zoeken naar een adequate oplossing. Als er een hulpvraag is moet de oplossing nabij zijn, dus geen lange wachttijden, geen afspraak over enkele weken maar zo snel mogelijk.

Bij SolutionS werken zo’n 100 intens gedreven mensen, die er bewust voor kiezen om voor een ‘ondernemer in de zorg’ te werken. Eigenlijk is SolutionS een bedrijf waar alleen maar ondernemende mensen werken. Mensen die er trots op zijn deel uit te maken van dit team omdat wij met z’n allen werkelijk het verschil maken voor onze cliënten. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het met iedereen die bij ons komt direct goed gaat, wij reiken oplossingen aan maar de cliënt moet het uiteindelijk altijd zelf doen. “It works if you work it.”

Een keyword binnen onze organisatie is respect.

Respect voor de ziekte die verslaving heet, respect voor onze cliënten, respect voor elkaar. Als ons ‘welkomsteam’ een cliënt doorverwijst naar onze afkickkliniek in Voorthuizen dan doen wij dit in de volle overtuiging dat de cliënt daar goed terechtkomt. Wij kennen onze collega’s zowel in binnen- als buitenland en wij weten dat wij allemaal dezelfde ‘taal’ spreken. Daarom kunnen wij waarmaken wat wij beloven, omdat we weten dat onze collega’s bij de verpleging, het counselorsteam, de psychiaters, psychologen en onze gehele nazorg allemaal met dezelfde gedrevenheid en passie het beste voor onze cliënten willen. Deze mensen zullen het uiterste doen om deze cliënt en hun naasten te helpen op hun zware weg naar herstel.

Bij SolutionS werkt ook een grote groep ervaringsdeskundigen, mensen die deze weg ooit bewandeld hebben. Die als geen ander beseffen hoe moeilijk het is om niet alleen te kiezen voor een ander leven maar het ook daadwerkelijk te doen. Wij vieren binnenkort het feit dat een van onze collega’s 25 jaar clean & sober is, dat is een feest en wij zijn er trots op dat dergelijke mensen deel uit maken van ons team.

Op 13 oktober 2012 hopen wij een deel van de ruim 4000 mensen (!) die wij de afgelopen 15 jaar geholpen hebben terug te zien, om samen hun nieuwe leven te vieren tijdens een reünie van SolutionS. Sommigen zijn pas kort in herstel, een groot deel al veel langer. Sommige zien we soms even terug, dat is niet erg. Vallen kan als je altijd maar weer opstaat, op weg naar dat nieuwe leven waar wij als medewerkers van SolutionS net zo trots op zijn als deze mensen zelf!

Maar iedereen binnen SolutionS, ook de niet-ervaringsdeskundige, heeft een missie die puur gericht is op onze cliënten. Deze missie en de passie die daarmee gepaard gaat maakt het essentiële verschil. Een missie en visie van een bedrijf wordt gedragen door de mensen die er werken, die mensen die net dat stapje extra zetten daar waar een ander afhaakt. Deze mensen zitten bij SolutionS, dat is het grote verschil.