Top

Drugsverslaving test

SolutionS Center / Verslavingen  / Drugsverslaving / Drugsverslaving test

Ben ik verslaafd aan drugs?

Wanneer bent u drugsverslaafd? Er is sprake van een drugsprobleem wanneer de middelen niet meer recreatief gebruikt (kunnen) worden en het drugsgebruik uw sociale leven beheerst en de relatie met naasten, sportprestaties of hobby’s beïnvloedt. Een drugsverslaving is een ernstig probleem met grote gevolgen voor zowel de verslaafde als voor zijn of haar omgeving.

Doe de drugstest

Drugstest

Stap 1 van 23 - VRAAG 1

4%

Zelftest drugsverslaving

Om snel vast te kunnen stellen of uw drugsgebruik problematisch is, heeft SolutionS een zelftest voor u ontwikkeld. Hiermee krijgt u binnen een paar minuten meer inzicht in uw drugsgebruik en kunt u vaststellen of u zich richting een drugsverslaving begeeft. Ook als uit de test blijkt dat uw drugsgebruik normaal is, kunt u uw vragen over drugs bespreken met een expert van het SolutionS team.

Wanneer ben ik drugsverslaafd?

Kenmerken voor een drugsverslaving zijn onder andere; het wel willen stoppen maar niet kunnen, het meer gebruiken dan je wilt, het minder aandacht besteden aan hobby’s, sociale contacten of werk, het doorgaan met gebruik ondanks dat je weet dat het gebruik problemen veroorzaakt en het optreden van ontwenningsverschijnselen bij het staken van gebruik.

Diagnose drugsverslaving

Deze drugstest is bedoeld als een middel om meer inzicht te krijgen in uw drugsgebruik. Het is niet bedoeld ter diagnose van een drugsverslaving; daarvoor consulteert u bij voorkeur eerst uw huisarts of neemt u rechtstreeks contact op met SolutionS. We zijn zeven dagen per week telefonisch bereikbaar. We helpen u graag met uw specifieke hulpvraag door middel van een intakegesprek.