Top

Alcoholverslaving test

SolutionS Center / Verslavingen  / Alcoholverslaving / Alcoholverslaving test

Wanneer ben ik een alcoholist?

Het gebruik van alcohol is in onze maatschappij erg sociaal geaccepteerd. Voor sommige mensen is het gebruik van alcohol geen enkel probleem: zij drinken met mate en genieten van alcohol als een middel om te ontspannen. Anderen zijn gevoelig voor de verslavende effecten van alcohol: voor hen kan het gebruik van alcohol dan ook een reëel gevaar opleveren. Een gevaar van verslaving.

Doe de alcoholtest

Alcoholtest

Stap 1 van 10 - VRAAG 1

10%

Zelftest alcoholverslaving

Om snel vast te kunnen stellen of uw alcoholgebruik problematisch is, heeft SolutionS een zelftest voor u ontwikkeld. Hiermee krijgt u binnen een paar minuten meer inzicht in uw alcoholgebruik en kunt u vaststellen of u zich richting alcoholisme begeeft.

Ook als uit de test blijkt dat uw alcoholgebruik normaal is, kunt u uw vragen over alcohol bespreken met een expert van het SolutionS team.

Alcoholist? Twijfel over gebruik.

De kenmerken van een alcoholverslaving zijn soms moeilijk op te merken. Zoals gezegd, het gebruik van alcohol is erg geaccepteerd en soms vallen fysieke kenmerken pas op als een verslaving al vergevorderd is. Blijf dan ook altijd kritisch op uw eigen alcoholgebruik letten.

Weet u dat u verslavingsgevoelig bent, houd dan bij het gebruik van alcohol aandacht voor de volgende zaken:

  • Meer drinken dan voorgaande periodes
  • Meer alcohol nodig hebben om hetzelfde effect te bereiken
  • Liegen over uw alcoholgebruik
  • Verminderde interesse in sociaal contact
  • Ontwenningsverschijnselen bij geen inname van alcohol

Diagnose alcoholverslaving

Onze alcoholtest is bedoeld als een middel om meer inzicht te krijgen in uw alcoholgebruik. Het is niet bedoeld ter diagnose van een alcoholverslaving; daarvoor consulteert u bij voorkeur eerst uw huisarts. Of neem rechtstreeks contact met SolutionS. We zijn zeven dagen per week telefonisch bereikbaar. We helpen u graag met uw specifieke hulpvraag door middel van een intakegesprek.

Alcoholist of sociale drinker?

Het onderscheid tussen een alcoholist of sociale drinker is soms lastig te bepalen. Het is goed mogelijk dat u nog met vragen zit. Wanneer u meer wilt weten over alcoholisme dat kunt u ons blog bezoeken. Daar vindt u informatieve artikelen en persoonlijke verhalen van  ex-cliënten en hun familieleden. Meer informatie over ons behandeltraject vindt u hier.

Het is raadzaam om u af te vragen is in hoeverre alcohol problemen veroorzaakt in uw directe omgeving? Wanneer u merkt dat uzelf of iemand waarvan u houdt steeds meer kenmerken van een alcoholist vertoont, wacht dan niet met het inschakelen van professionele hulp.

Alcoholverslaving gaat niet vanzelf weg en op den duur wordt het probleem steeds erger. Schaamte en ontkenning spelen vaak een rol bij verslaving maar laat u zich daar alstublieft niet door tegenhouden. Hoe eerder hulp komt, hoe beter.

Stel vrijblijvend uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.