Hoofdkantoor
Hoofdkantoor
Kliniek
033 – 204 85 50 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Piet Mondriaanlaan 52, Amersfoort
0342 – 42 70 60 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Apeldoornsestraat 131, Voorthuizen
Korte wachttijden
Snel hulp
Verzekerde zorg
Hoge waardering
80% clean en sober!
na behandeling
INTAKE

Alcohol, cocaïne en marihuana verslaafd. Thomas, 38 jaar.

Je zou de titel rustig aan kunnen vullen met; XTC,  pijnstillers, gokken en ga zo maar door.

Als ik mijn hoofdmiddel niet had, dan maar iets anders wat voor handen is om mijn gevoel te verdoven….

Mijn verblijf bij Solutions was cruciaal want ik was echt helemaal de draad kwijt.  Maar toen ik merkte dat ik daar kon rekenen op hulp, begrip en liefde, ging ik dwarsliggen.  Nou ja ik,  mijn verslaafde ik.  Dat heb ik daar wel geleerd. Ik besta uit 2 personen. Die 1 zit in mijn hoofd en wilt mij voor zichzelf houden.  De ander is de ‘echte ‘ Thomas. Een liefdevolle man.

Het duurde dus nogal even in de kliniek voordat ik dat doorhad.  Mijn counselor liet soms, op niet misverstane wijze, merken dat dit een kwestie van leven of dood is.

En toen viel het kwartje…

Ik ben gaan luisteren en delen. Gaan mediteren en gaan luisteren naar mijn gevoel. Ik ging op zoek naar de oorsprong van mijn pijn.  Datgene waar ik zoveel jaren  voor gevlucht heb. Pijn, verdriet en angst domineerden mijn leven en dat verdoofde ik met drank en drugs.

Er kwam zelfs een moment dat ik niet eens meer wist waar ik nou voor vluchtte.

Door de juiste tools aangereikt te krijgen en deze op mijn manier te hanteren heb ik aan mijn trauma’s kunnen werken en deze een plek kunnen geven.  Maar omdat ik al zo lang in hetzelfde stramien leefde was mijn gedrag zo veranderd dat ik mezelf niet meer herkende toen ik op een gegeven moment vanaf de zijlijn naar mezelf stond te kijken.

Het bleek een taaie kwestie.  Manipulatie, liegen, onverschilligheid,  uitstellen …. Het zijn slechts enkele gedragingen die ik moest verbannen uit mijn leven om volledig vrede te hebben  met mijzelf en de persoon die ik ben.

Meetings

Dat antwoord vond ik in de meetings.  Ik ging goed voorbereid de deur uit, maar wilde mezelf nog beter wapenen tegen alles wat me zou kunnen verleiden weer in mijn oude gedrag te schieten. De eerste 3 maanden zat ik dagelijks op een meeting en leerde ik om mezelf open te stellen. Ik deelde mijn ervaringen met lotgenoten en op een gegeven moment wist ik het zeker; hier hoor ik thuis.

Na die 3 maanden ging ik volop door met de meetings. Ben ik service gaan doen zoals het voorzitterschap en het verzorgen van de literatuur. Ik bleef delen en verlegde mijn grenzen en werd gevraagd om bij SolutionS mijn verhaal te komen doen. Een hele eer! Binnenkort gaan we met fellows in gevangenissen delen, zijn we  een nieuwe meeting aan het opstarten en verzamelen we kleding en dekens om de nog lijdende verslaafden op straat een warme nacht te kunnen bezorgen.

Ik heb 1 ding veranderd; alles…!!

Mijn leven is nu een rijkdom waarbij ik dagelijks mijn lieve dochter in haar ogen kan kijken, wetende dat ik het maximale er aan doe om op het juiste pad te blijven.

Geef jezelf een kans.  Je bent het dubbel en dwars waard.

Thomas