Hoofdkantoor
Hoofdkantoor
Kliniek
033 – 204 85 50 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Piet Mondriaanlaan 52, Amersfoort
0342 – 42 70 60 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Apeldoornsestraat 131, Voorthuizen
Korte wachttijden
Snel hulp
Verzekerde zorg
Hoge waardering
80% clean en sober!
na behandeling
INTAKE

SolutionS Verslavingszorg start samenwerking met Fundamentum in Limburg

Sittard / Margraten, 22 juni 2020

Verslavingszorginstelling SolutionS zocht wegens het aangescherpte coronabeleid naar uitwijkmogelijkheden voor cliënten die een detox nodig hebben. Zij vond een partner in Fundamentum; specialist in het uitvoeren van een korte detoxbehandeling.

SolutionS opende begin dit jaar al een vestiging in Sittard. Met deze locatie en de samenwerking met Fundamentum wil SolutionS haar landelijke dekking nog meer versterken en zorgen dat de benodigde zorg voor nog meer mensen binnen handbereik is.

Hulp bij verslaving kan ook goed plaatsvinden naast werk, studie of andere activiteiten. Bij locatie Sittard kunnen mensen met een doserings- of verslavingsprobleem terecht voor een intakegesprek, deeltijd (ambulante) behandeling en after care. Om de cliënt en zijn of haar naasten nog meer tegemoet te komen, is de vestiging in Sittard ook op maandagavond open. De meest intensieve vorm van hulp is een klinische behandeling in de afkickkliniek in Voorthuizen. Een opname is mogelijk wanneer de verslaving ernstig is en de situatie thuis niet langer houdbaar is.

De detox in Margraten is in eerste instantie bedoeld voor cliënten die eerst moeten afkicken voordat ze de deeltijd of ambulante behandeling ingaan, en in tweede instantie voor cliënten die terugvallen in de after care en een detox nodig hebben. SolutionS verzorgt de intake, de casemanager voor de planning en overdracht van het dossier en zet de te volgen behandeling uit.

Michael de Munnik, algemeen directeur SolutionS: “Fundamentum heeft twintig detoxbedden en, op dit moment, geen wachtlijst. Dat betekent dat we snel kunnen schakelen. We houden standaard vijf detoxnachten aan. Mocht langer nodig zijn, dan gaat dat in overleg. Er zijn dagelijks een verslavingsarts en een psychiater aanwezig. Overleg over casussen is dus altijd mogelijk – en bovendien zeer wenselijk.”

 


Noot aan de redactie

Over SolutionS

Het doel van elke afzonderlijke behandeling bij SolutionS is het doorbreken van verslaving of normalisering van gedrag. Integriteit, discretie, een persoonlijke aanpak en kwaliteit staan daarbij voorop. SolutionS werkt met haar cliënten op mentaal, spiritueel en lichamelijk gebied, en zorgt ervoor dat de cliënt genoeg handvatten krijgt om zijn of haar eigen herstel te bevorderen. Er wordt zowel gekeken naar de verslaving zelf alsook naar de achterliggende oorzaken die invloed hebben op het verslavingsgedrag. Daarnaast biedt SolutionS een uitgebreid familie-, partner- en nazorgprogramma om ook familie en naasten te helpen bij het omgaan met verslaving. Naast de afkickkliniek in Voorthuizen, waar de meest intensieve vorm van zorg plaatsvindt, heeft SolutionS zes vestigingen verspreid over het land en één in België. Daar worden ook diverse vormen van deeltijdbehandelingen geboden.

Voor interviewmogelijkheden en beeldmateriaal:

Onze perspagina

Marleen Lassche
PR & Communicatie

E-mail: marleen.lassche@solutions-center.nl
Telefoon: 06 – 100 508 93

SolutionS Sittard
Wilhelminastraat 11
6131 KK Sittard
Telefoon: 046 – 207 70 35
E-mail: info@solutions-center.nl