Paul, ruim 13 maanden nuchter zonder terugval en zucht

Het is vandaag precies een jaar geleden dat ik de kliniek heb verlaten na 6 weken opname.
En ik kan niets anders zeggen dat het goed gaat met mij, ruim 13 maanden nuchter zonder terugval en zucht.

De basis heb ik absoluut meegekregen in de kliniek maar het langzaam geestelijk ontwaken bij de meetings van stichting nuchter leven in Breda.
Ik doe nog steeds 4 meetings per week en heb bijna dagelijks contact met mijn sponsor. Zolang ik dit blijf zien als mijn medicijn gaat het goed met mij.

Ik heb nog met twee fellows af en toe contact, veel van de anderen vielen al af ( terug) tijdens de aftercare.
Hier had ik geen trek in en moest aan mezelf denken ( stick with the winners!).

Regelmatig denk ik waarom red ik het wel en een heleboel anderen niet. Ik wijt dat aan het feit dat ik het afgelopen jaar als een monnik heb geleefd; geen feestjes, geen etentjes, niet werken, bezig zijn met de stappen, dagelijks balansen( stap 10), meetings, contact sponsor, geen onnodige prikkels opzoeken en ga zo maar door. Hierdoor ben ik in een rust gekomen die ik de afgelopen 30 jaar niet heb ervaren. Ik was altijd in een rush( vluchten) en ging dat ‘ s avonds afblussen met eerst een glas of twee en eindigde met drie liter wijn per dag. Ik ga nu langzaam weer aan het werk om met mijn nieuwe gedrag te ervaren hoe daar mee om te gaan.

Ondanks het feit dat ik nog steeds van een bijstandsuitkering moet rondkomen ben ik gelukkiger dan ooit! Het maakt niet wat er binnen komt maar wat eruit gaat, dus ook hier sober zonder dat het gezin daar moet onder lijden.

Ben in september bij Leo gaan sharen bij de  aftercare in Eindhoven en dit was een mooie ervaring, één grote spiegel voor mij. Mijn verhaal ging over hoe ik het heb aangepakt heb na de kliniek en dat dat voor mij heeft gewerkt. Door ons werd bij een afscheid vaak nog even lacherig bij de toespraak geëindigd met ” o ja, bezoek je meetings en zoek een sponsor”. Ik weet nu na een jaar dat dit het meest belangrijke is van je herstel. Dit kan door jullie counselors niet genoeg onderstreept worden.

Nuchtere groet,

Paul

Stel vrijblijvend jouw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.