Hoofdkantoor
Hoofdkantoor
Kliniek
033 – 204 85 50 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Piet Mondriaanlaan 52, Amersfoort
0342 – 42 70 60 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Apeldoornsestraat 131, Voorthuizen
Korte wachttijden
Snel hulp
Verzekerde zorg
Hoge waardering
80% clean en sober!
na behandeling
INTAKE

Martin over het belang van goede nazorg

Hier gaat alles goed. We hebben het normale leven weer zoveel mogelijk opgepakt maar verliezen mijn verslaving niet uit het oog. Wij zijn druk op de zaak en doen veel leuke dingen samen. Ik was in de kliniek altijd bang dat de gezinssituatie nooit meer goed zou komen. In de kliniek werd verteld dat als we daar hard aan zouden werken deze weer als vanouds zou worden. Ik durf op dit moment te stellen dat dit beter is als ooit tevoren. Ik ben daarom ook nog iedere dag blij dat ik de stap naar Voorthuizen heb genomen.

Mijn persoonlijke verhaal delen (sharing)

Ik heb 2 weken geleden mijn share in Voorthuizen gedaan. Wat gaf me dat een boost zeg. Mijn zus vroeg zich af of ik het niet confronterend vond om weer terug te zijn in de kliniek. Ik vond het fantastisch. Ik vond het mooi om het daar weer te zien en om mijn levensverhaal te doen. Ik vond zelf dat mijn verhaal wel goed was. In de auto terug komen dan wel aspecten naar voren die ik vergeten was te vertellen. Ik vond het mooi en houd me zeker aanbevolen om het vaker te doen. De afstand is geen enkel probleem.

Het belang van aftercare

Verder ben ik er de afgelopen 2 maanden achtergekomen hoe belangrijk de aftercare (nazorg traject) voor mij was. Ik kon daar echt mijn verhaal en problemen kwijt. Ik ben me er ook wel van bewust dat ik in een hele fijne groep zat.Ik durfde me daar echt helemaal te geven. Ik kan deze openheid veel minder kwijt in de meetings die ik bezoek. Op de een of andere manier voel ik me daar niet zo op mijn gemak als tijdens de aftercare- bezoeken.

Tijdens de meetings bespreek ik mijn problemen wel maar ik krijg dan geen feedback. Ik heb tijdens een discussiemeeting mijn probleem van het gemis van de aftercaresessies gedeeld en iemand gaf toen het voorbeeld van een fiets met zijwielen. Op een gegeven moment moet je ook zonder zijwielen leren fietsen. In die beredenering kon ik me wel vinden en sinds die tijd heb ik er wel vrede mee.

Daar komt ook nog bij dat de aftercaresessies voor mezelf een soort rustpunt in mijn werkweek waren. Een middag in de week even weer helemaal tot jezelf komen en even bespreken waar je de afgelopen week tegenaan gelopen bent. Ik ben dan ook oprecht blij dat ik 12 maanden aftercare heb gehad want het is een van de belangrijkste peilers in mijn herstel geweest.

Doelen en hulp durven vragen

Verder ben ik sinds twee weken bezig om mijn overgewicht aan te pakken. Ik ben aan de slag gegaan met een personal trainer. Alleen lukte het me niet en daarom heb ik hulp gevraagd. Hulp vragen is trouwens een handvat wat ik uit de kliniek mee heb gekregen. Samen trainen we en heb dus elke dag spierpijn. Verder ben ik op dieet en let vanaf nu erg op mijn voeding. Ik ga dit volhouden net zoals ik mijn strijd tegen mijn verslaving ga volhouden.

Ik hoop jullie snel weer eens te zien want ik vond jullie aftercaresessies altijd top en heeft me zeer zeker gesterkt in mijn herstel.

We houden contact,

Martin