Johan, 49 jaar, zelfstandig ondernemer

Mijn naam is Johan en ik ben opgegroeid in Enschede in een gezin met zeven kinderen. We waren als gezin actief lid van de Gereformeerde Gemeente, ofwel de “zwarte kousenkerk”. Op 17-jarige leeftijd ging ik vervroegd in dienst bij de Korps Commando troepen en in 1981 werd ik voor negen maanden uitgezonden naar Libanon. Na die periode ging ik gelijk aan het werk als vrachtautoverkoper en later begon ik als zelfstandig truckexporteur. In die tijd had ik een druk, hectisch, maar succesvol bestaan. Ik had een bedrijf opgebouwd met vestigingen in de Baltische staten en Rusland, ik had inmiddels vier kinderen en was gelukkig getrouwd.

In 2004 overleed mijn oudere broer op 43 jarige leeftijd aan de gevolgen van overmatig drinken. Dit was voor mij echt een eye opener; je kunt dus gewoon dood gaan aan alcohol! En hij was nog wel een ex-marinier! Ik besloot om te stoppen met drinken, want ik dronk toch alleen om de successen te vieren? Het zou echter nog zes jaar duren voordat ik me na talloze pogingen om te stoppen in 2010 liet opnemen bij SolutionS. Het lukte me gewoon niet om te stoppen op eigen kracht.

Ik zag zo tegen de opname op, het leek me verschrikkelijk. Maar het tegendeel was waar. Het was een warm bad van 28 dagen, zowel geestelijk als lichamelijk. Ik gaf mezelf compleet over en voor het eerst in mijn leven was ik eerlijk over het verleden. Veel dingen kregen toen ineens een plekje.

Toen ik zes maanden uit de kliniek was, dacht ik wel weer een wijntje te kunnen drinken met de buurman. Dit liep in de weken daarna uit de hand en ik heb me, na interventie van SolutionS, weer laten opnemen. Weer voor de volle periode, echter lag de nadruk nu op de terugvalpreventie.

Nu, 14 maanden later, beginnen mijn hersenen weer beter te functioneren en ben ik een traject gestart waarin ik alle ellende van vroeger een plekje probeer te geven. Dit was me met de drank nooit gelukt! Welbeschouwd een gouden kans die voor mijn broer helaas niet was weggelegd. Ik kom steeds verder op de weg naar herstel. Herstel, niet alleen voor mijzelf, maar ook voor mijn vrouw en kinderen!

De aftercare was fijn om te doen. Het is toch een jaar lang een vinger aan de pols in het herstel. En nu kan ik nuchter verder werken aan mijn herstel, family first!

Aanvaard hulp, denk aan jezelf en je gezin. Er zijn genoeg mensen met hetzelfde probleem!
Voor mij was het de belangrijkste beslissing in mijn leven, een onvergetelijke ervaring.

Stel vrijblijvend jouw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.