Jan over herstel van alcoholverslaving

Ik heb dank zij de intensieve sessies mijn verslaving een halt kunnen toeroepen. Heb ook het geluk gehad dat zowel de individuele sessie als de groepssessie op één middag konden plaatsvinden. Dit en mede dank zij het “huiswerk” en het dagboek hebben mij ontzettend  goed hier in geholpen.

Heb dan ook een uitgebreid dagboek bijgehouden en dat doe ik nu nog steeds om gefocust te blijven om niet in herhaling te vallen uit het verleden. Het was bij niet 5 voor 12 maar 1 voor 12. En dus mede dankzij SolutionS heb ik mijn leven weer op de rail en gaat het steeds beter. Alles onder controle zoals men zegt.

Heb in deze ook een brief geschreven voor mijn kinderen, familie en vrienden en ben deze met hen aan het bepreken. Wat ontzettend goed doet. En dit geldt voor beide partijen

Gedicht

Onderstaand gedicht sprak mij ontzettend aan. En dan vooral de laatste strofe die heel erg belangrijk is voor mij en precies verwoord wat ik eigenlijk tegen mijn echtgenote wilde zeggen. Toen ik het gedicht ontving (wij kregen dit als team van haar tijdens de lunch en hield het dus niet droog). Heb dit mogen krijgen van een pelgrim die ook in het hotel in onze groep verbleef. Zij heeft dit gedicht jaren geleden geschreven voor een heel goede vriendin die inmiddels overleden is vertelde ze. En dit gedicht vrijwel meteen gedeeld met mijn echtgenote.

Ik zeg je dank……

Voor elk moment waarop je me hebt blij gemaakt,
Voor elk verdriet waarvan je me hebt vrijgemaakt,
Voor elke keer dat ik bij jou vertrouwen zocht,
Voor elke schakel die ons nauwer binden mocht
Zeg ik je dank, zeg ik je dank

Voor elk goed woord dat zacht over je lippen kwam,
Voor al het kwaad dat je mij uit het hart ontnam,
Voor elke gunst waarvoor je stil gebeden hebt,
Voor elke pijn die je voor mij geleden hebt,
Zeg ik je dank, zeg ik je dank.

Ik heb je lief, voor al wat je vergeven hebt,
Voor elk uur dat je aan mij gegeven hebt,
Voor elke blijk van trouw en van genegenheid,
Voor elk geheim geheiligd door verzwegenheid,
Zeg ik je dank, zeg ik je dank.

Ik ben als vrijwilliger (brancardier) met een Lourdesbedevaart mee geweest om daar hand en span diensten te verrichten, tezamen met collega brancardiers en verpleegkundigen, ter hulp en ondersteuning van een groep pelgrims. Ook al heb je niets of weinig met het geloof (zoals ik) toch heel indrukwekkend  en intensief en de dankbaarheid die je dan ontvangt. Geweldig om mee te mogen maken en te luisteren naar de verhalen die je dan hoort en het leed wat mensen meegemaakt hebben dat met je gedeeld wordt.

Blijf vertrouwen houden

Ik hoop, voor een ieder die dit leest, ook hem of haar een beetje zal helpen en eens goed na te denken aan en over hun naasten wat zij allemaal hebben moeten doorstaan en dan toch het vertrouwen blijven houden. Want daar ben ik ontzettend dankbaar voor en dit is onbetaalbaar. Ik heb dit geluk gehad en  zal er altijd voor blijven knokken om dit vertrouwen niet te beschamen.

Ik heb weer zicht op de toekomst

Groet

Jan

Stel vrijblijvend jouw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.