Hoofdkantoor
Hoofdkantoor
Kliniek
033 – 204 85 50 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Piet Mondriaanlaan 52, Amersfoort
0342 – 42 70 60 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Apeldoornsestraat 131, Voorthuizen
Korte wachttijden
Snel hulp
Verzekerde zorg
Hoge waardering
80% clean en sober!
na behandeling
INTAKE

Ik ben jarig vandaag: 5 jaar clean en sober!

Toen ik in de kliniek was (maart/april 2014), kreeg ik van mijn dochter een schadebrief. (Een schadebrief is een brief waarin naasten de negatieve gevolgen van de verslaving op hun en hun omgeving hebben aangericht omschrijven).  In die schadebrief schreef zij ondermeer:

  • Je bent al jaren jezelf niet meer, geleidelijk aan zijn we jou verloren aan de alcohol …
  • Ik kan en wil niet aanzien dat jij jezelf de vernieling in helpt als je weer in oude gewoontes terugvalt. Daar ga en zal ik mij en mijn toekomstige kinderen voor beschermen …
  • ‘Pap, ik wil mijn vader terug’.

Vanmorgen ontving ik via de post een ‘verjaardagskaart’ van diezelfde dochter. Ik wil wat zij mij schreef graag met jullie delen.

Voorkant van de kaart:

THE BEST VIEW COMES AFTER THE HARDEST CLIMB

Tekst aan de binnenkant:

5 Jaar geleden begon jij aan je reis … jouw klim de berg op genaamd alcohol. Jij hebt zoals ze zeggen de 180 graden draai gemaakt. Je bent volledig in herstel en je had me niet gelukkiger en trotser kunnen maken.

Een krappe 5 jaar geleden schreef ik een schadebrief, waarin ik zei mijn vader te hebben verloren. Een brief waarin ik zei mezelf en mijn (destijds) toekomstige kind tegen jou te moeten beschermen. Gelukkig was dit niet nodig. Wij, als gezin, hebben je weer terug. Ik heb weer een vader en mijn prachtige zoon heeft een opa! Een opa die memorabele dingen kan en mag meemaken en ze ook nog kan onthouden. Een opa waar ik mijn zoon met liefde en zonder zorgen naartoe breng.

Je staat nu aan de top van de berg en wat is het (voor)uitzicht prachtig. Nogmaals, ik ben supertrots op je!

Ik houd van je,
Je dochter.

Ik ben vandaag de gelukkigste man op aarde. LIFE IS BEAUTIFUL !!!

Martin L.