Hoofdkantoor
Hoofdkantoor
Kliniek
033 – 204 85 50 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Piet Mondriaanlaan 52, Amersfoort
0342 – 42 70 60 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Apeldoornsestraat 131, Voorthuizen
Korte wachttijden
Snel hulp
Verzekerde zorg
Hoge waardering
80% clean en sober!
na behandeling
INTAKE

Beste Jan.

Beste Jan,

Je was mijn beste vriend, en mijn hele leven was je bij mij. Ook bij mijn vader. Mijn opa. En al vrij snel nam je mijn leven over en kon ik niet meer zonder je. Nu moet ik afscheid nemen van je. Voorgoed. Aangezien je alles om mij heen verwoeste, is het afscheid niet zo moeilijk. Dus nu een officieel vaarwel! & tot nooit meer ziens!

Dat was het dan?

Want… jij. Jij bent er nog. Duidelijk zat jij in Hertog Jan, lekker zichtbaar. En Hertog Jan verblindde mij jou werkelijk te zien. Maar ik begin steeds beter te begrijpen dat je meerdere gedaantes hebt. Zit je in coke? In wiet? Gokken, vrouwen. Sex. Geld. Macht….

Nee zo makkelijk kan het niet zijn, als jij zo goed bent moet je wel in het meest venijnige verstopt zitten. Weet je wanneer ik jouw aanwezigheid het sterkst voel? Als ik lieg. Of als ik vast zit in mijn gedachten, en je de vrijheid geef. Het lijkt dan alsof je mij compleet overneemt. Ik merk dat je mijn geheugen probeert te wissen van de momenten wanneer je zichtbaar aanwezig was.

Maar vaak zie ik je pas achteraf.
Op de momenten dat ik defensief was. Controlerend, eigenwijs, hoogmoedig, sarcastisch, denigrerend. Je zit ook in mijn zelfmedelijden, en ontwijkend gedrag. Schaamte. Je zit… in mijn gedrag. En wat probeer je mij te verblinden zeg. Keer op keer.

Hoe zou ik je noemen eigenlijk? In de kliniek heet je mr slick, verslaving. En iemand in de kliniek noemde je Black Bullshit. Gelovigen noemen je de duivel. Ja, een betere naam is er eigenlijk niet voor je.

Eigenlijk ben je niets meer dan een stuk onkruid. En ik weet dat je nooit meer weggaat.

En als ik je zo bekijk -stuk onkruid- dan is het eigenlijk vrij simpel. Een aantal keer per week onkruid wieden. Ook al blijf je terugkomen, ik laat je weghalen. Want het beste gif tegen jou zijn toch de meetings, het stappenwerk, sponsor, in verbinding met het fellowship blijven, en ook mijn nieuwe vriend TIGO*. Ja ja, ik voel je alweer stribbelen & vechten tegen al deze onkruidverdelgers. En das goed maar goed ook, dan weet ik in ieder zeker dat dit het juiste gif is.

Ow, ik heb nog een mooi stukje gereedschap tegen het onkruid wat jij bent: Dat is namelijk mijn eerste stap, en zal ik mijn hele leven blijven zeggen:
‘Ik. Ik ben Jarno. Ik ben Verslaafd.’

*TIGO = Terugval Is Geen Optie