Hoofdkantoor
Hoofdkantoor
Kliniek
033 – 204 85 50 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Piet Mondriaanlaan 52, Amersfoort
0342 – 42 70 60 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Apeldoornsestraat 131, Voorthuizen
Korte wachttijden
Snel hulp
Verzekerde zorg
Hoge waardering
80% clean en sober!
na behandeling
INTAKE

Afscheidsbrief: Dag vriend

Dag vriend,

Het is tijd voor verandering en ik heb een belangrijke beslissing genomen. Ik neem je even mee om je daarna voor altijd los te laten. Je hebt me voor lange tijd doen geloven dat jij de oplossing wist en verzachting zou kunnen brengen, mijn leven minder zwaar zou kunnen maken. En ik geloofde je. Veel te lang liet ik me door je leiden. Totdat jouw leiden (met een kippenei) mijn lijden (met een lange ij) werd. Toen werd overduidelijk zichtbaar, dat juist jij, mijn leven zwaarder maakte, harder maakte en jij geen oplossing bleek. Het leven is zoals het is, 10% wat me overkomt en 90% hoe ik daar op reageer. Hoe dom kon ik zijn om die 90% bij jou onder te brengen…

Je vertroebelde mijn blik op het leven en beïnvloedde op zeer negatieve manier mijn reactie op wat me overkwam. Dat is nu veranderd, ik heb nu een heldere kijk op mijn leven. Het leven is niet altijd makkelijk, kan soms zwaar zijn en hard. Ik heb geleerd hoe ik daar mee om kan gaan. Hoe ik dingen kan veranderen. Of hoe ik er anders naar kan kijken. En dat ik kan accepteren dat er niet altijd een oplossing is of hoeft te zijn. Ik heb je door en ik weet, dat jij dat weet. En dat je nog meer zult proberen me te doen geloven dat jij de echte oplossing hebt of bent. Maar ik geloof je niet meer. Ik heb houvast aan mijn visie gevormd vanuit Solutions en de AA. Ik zet mijn stappen. Ik heb nu echte vrienden, die ook jou hebben gekend en jouw ware aard kennen en mij daaraan herinneren. En ik heb een grenzeloos vertrouwen in een hogere macht die ik om hulp mag vragen als ik het niet meer weet, die ik dankbaar ben voor wie ik ben.

Ik sluit af met twee haiku’s, mijn toekomst in 34 lettergrepen gevangen:

mijn hogere macht
meetings, sponsor, stappenwerk
leven zonder drank

verander wat kan
accepteer het andere
leven in wijsheid
Ik laat jou los, voor altijd, oude vriend. Ik leef mijn leven verder
zonder jou.

Vaarwel!