Lois Wilson

SolutionS Center / Kamerbordjes / Lois Wilson

Lois WilsonLois Wilson, geboren op 4 maart 1891 in Brooklyn, New York, was de echtgenote van Bill Wilson, de medeoprichter van Alcoholics Anonymous (AA). Lois had haar eigen uitdagingen en tegenslagen, waaronder de dood van haar broer aan alcoholisme en de strijd van haar man tegen alcoholverslaving. Toch bleef ze vastberaden en toegewijd aan haar huwelijk en het werk van AA.

Lois speelde een belangrijke rol bij het ondersteunen van haar man en het helpen van anderen die leden aan alcoholisme. Ze was een van de medeoprichters van Al-Anon, een organisatie die zich richt op het ondersteunen van de familieleden en vrienden van alcoholisten. In 1951 publiceerde ze haar memoires, ‘Lois Remembers’, waarin ze haar eigen persoonlijke reis beschreef en de vroege dagen van de AA.

Lois was een toegewijde en krachtige voorstander van AA en de principes van het Twaalfstappenprogramma. Ze hielp anderen hun eigen verslavingen te overwinnen en was een inspiratie voor velen die op zoek waren naar een nieuw begin.

Lois overleed op 5 oktober 1988, maar haar nalatenschap leeft voort in de duizenden levens die zijn veranderd door AA en de ondersteuning van Al-Anon. Haar toewijding aan haar man, de gemeenschap van AA en het helpen van anderen die worstelen met verslavingen, blijft een inspiratie voor velen vandaag de dag.

“Focus on what you can do, then do it with all your heart.”

Stel vrijblijvend jouw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.