Henk Krauweel

SolutionS Center / Kamerbordjes / Henk Krauweel
Henk Krauweel

Foto: www.canonsociaalwerk.eu

Henk Krauweel was de directeur van het Medisch Consultatiebureau voor Alcoholisme in Amsterdam en introduceerde in 1948 de Anonieme Alcoholisten (AA) in Nederland. Later werd het Medisch Consultatiebureau voor Alcoholisme omgedoopt tot Jellinek, wat nu een bekend instituut is voor verslavingszorg in Nederland.

De introductie van de AA in Nederland was een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de verslavingszorg in Nederland. De AA is een wereldwijde organisatie die zich richt op het helpen van mensen die lijden aan alcoholisme en andere verslavingen. Het programma is gebaseerd op de principes van de twaalf stappen en biedt steun en begeleiding aan mensen die willen herstellen van hun verslaving.

Door de introductie van de AA in Nederland konden mensen die leden aan alcoholisme voor het eerst in contact komen met de principes en methoden van de organisatie. Dit heeft bijgedragen aan de erkenning en acceptatie van het programma in Nederland en heeft mensen geholpen om hun verslaving te overwinnen en een nieuw leven op te bouwen.

Henk Krauweel heeft hiermee een belangrijke bijdrage geleverd aan de verslavingszorg in Nederland en heeft het pad geëffend voor verdere ontwikkeling en uitbreiding van de behandeling van verslavingen in Nederland.

Stel vrijblijvend jouw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.