Father Ed

SolutionS Center / Kamerbordjes / Father Ed

Father EdFather Ed Dowling, ook wel bekend als Edward Dowling SJ, was een Jezuïet priester en spiritueel adviseur voor de Anonieme Alcoholisten (AA). Hij was een belangrijke mentor en adviseur voor Bill W., een van de oprichters van AA.

Dowling ontmoette Bill W. in 1940 en werd snel een belangrijke invloed op de ontwikkeling van AA. Hoewel Dowling zelf geen alcoholist was, herkende hij de waarde van het Twaalf Stappen programma en gebruikte hij het om zijn eigen problemen met overeten en roken te overwinnen. Hij zag de kracht van de gemeenschap van AA en de rol van spiritualiteit in het herstelproces.

Dowling stond bekend om zijn warme persoonlijkheid en zijn begripvolle benadering van het helpen van anderen. Hij was een toegewijde geestelijke adviseur en mentor voor veel leden van AA en werd vaak geraadpleegd door Bill W. en andere leiders van de organisatie.

Dowling schreef verschillende boeken en artikelen over spiritualiteit en het herstelproces, waaronder “The Dark Night of Recovery”, dat nog steeds wordt gelezen door AA-leden over de hele wereld. Zijn inzichten en ideeën hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de moderne behandeling van verslaving en hebben duizenden mensen geholpen bij hun eigen herstelproces.

Father Ed Dowling overleed op 1 september 1960, maar zijn nalatenschap leeft voort in de harten en geesten van degenen die hij heeft geholpen en geïnspireerd in hun reis naar herstel.

“You can’t think your way into a new way of living… you have to live your way into a new way of thinking.”

Stel vrijblijvend jouw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.