Hoofdkantoor
Hoofdkantoor
Kliniek
033 – 204 85 50 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Piet Mondriaanlaan 52, Amersfoort
0342 – 42 70 60 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Apeldoornsestraat 131, Voorthuizen
Korte wachttijden
Snel hulp
Verzekerde zorg
Hoge waardering
80% clean en sober!
na behandeling
INTAKE

Ebby Thacher

Ebby Thacher

“I’ll do anything, anything at all! If there be a God, let Him show Himself!”

Ebby Thacher, geboren op 25 juli 1897 in Massachusetts, was een van de vroege leden van Alcoholics Anonymous (AA) en een belangrijke invloed op de medeoprichter Bill Wilson. Ebby en Bill hadden elkaar leren kennen in de jaren 1920 en waren goede vrienden, maar hadden een heel verschillend pad afgelegd in het leven.

Terwijl Bill een succesvol zakenman was geworden, was Ebby afgegleden in een leven van drank en drugs. In 1934 bezocht Ebby Bill, die op dat moment ook worstelde met zijn eigen alcoholisme, en introduceerde hem in de principes van de Oxford Group, een spirituele beweging die gericht was op persoonlijke groei en moraliteit.

Deze ontmoeting had een diepgaande invloed op Bill en inspireerde hem om een nieuwe benadering te ontwikkelen voor het overwinnen van alcoholisme, die later bekend zou worden als het Twaalfstappenprogramma. Ebby bleef betrokken bij AA en de ontwikkeling van het programma en werd een belangrijke mentor en vriend voor Bill en andere leden.

Ebby overleed op 14 januari 1966, maar zijn nalatenschap leeft voort in de duizenden levens die zijn veranderd door AA en het Twaalfstappenprogramma. Zijn toewijding aan persoonlijke groei, spirituele verbinding en het helpen van anderen, zijn waarden die centraal staan in AA en hebben geleid tot een revolutie in de manier waarop verslaving wordt begrepen en behandeld.