Clinton Duffy

SolutionS Center / Kamerbordjes / Clinton Duffy

Clinton DuffyClinton T. Duffy was een directeur van de San Quentin-gevangenis, de grootste gevangenis van het land, en een pionier op het gebied van gevangenishervorming en de behandeling van verslaving.

Duffy was een voorstander van de rehabilitatie van gevangenen en hij geloofde sterk in de kracht van AA om verslaafde gevangenen te helpen herstellen en terug te keren naar de samenleving. In 1941 introduceerde hij het eerste AA-programma achter de gevangenismuren van San Quentin en hij zag snel de voordelen van deze benadering.

Duffy was een vooruitstrevende denker en hij besefte dat het geheim van het succes van AA lag in de steun die de leden elkaar boden. Hij was een groot voorstander van de rol van peer support bij het overwinnen van verslaving en de behandeling van alcoholisme.

Duffy was een belangrijke invloed op de ontwikkeling van het gevangenissysteem in de VS en zijn werk heeft bijgedragen aan de modernisering van het gevangeniswezen en de aanpak van verslaving. Zijn inzet voor gevangenishervorming en de behandeling van verslaving heeft duizenden mensen geholpen om hun leven weer op de rails te krijgen.

Clinton Duffy overleed op 17 januari 1972, maar zijn nalatenschap leeft voort in de hervorming van het gevangeniswezen en de strijd tegen verslaving.

“Zij, en zij alleen, zouden de weg terug kennen, omdat ze de hectische reis zelf hadden gemaakt.”

Stel vrijblijvend jouw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.