Hoofdkantoor
Hoofdkantoor
Kliniek
033 – 204 85 50 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Piet Mondriaanlaan 52, Amersfoort
0342 – 42 70 60 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Apeldoornsestraat 131, Voorthuizen
Korte wachttijden
Snel hulp
Verzekerde zorg
Hoge waardering
80% clean en sober!
na behandeling
INTAKE

Bill Wilson

Bill Wilson

“We talked of intolerance, while we were intolerant ourselves.”

Bill Wilson, ook bekend als Bill W., was de medeoprichter van Alcoholics Anonymous (AA), een wereldwijd zelfhulpprogramma voor mensen die worstelen met alcoholisme. Geboren op 26 november 1895 in East Dorset, Vermont, leed Bill zelf aan alcoholverslaving voordat hij zijn leven veranderde en anderen hielp om hetzelfde te doen.

In de vroege jaren 1930 ging Bill W.’s alcoholisme bergafwaarts en had een verwoestende impact op zijn leven en carrière. In 1934 onderging hij een spirituele ervaring in het Towns Hospital in New York City onder de zorg van Dr. William D. Silkworth. Na deze ervaring slaagde Bill erin om nuchter te blijven en voelde hij een sterke drang om andere alcoholisten te helpen.

In 1935 ontmoette Bill W. Dr. Bob Smith, een arts uit Akron, Ohio, die ook aan alcoholisme leed. Samen richtten ze AA op en ontwikkelden het Twaalfstappenprogramma, een reeks principes die gericht zijn op persoonlijke groei, nuchterheid en het helpen van anderen. Dit programma bleek zeer succesvol en verspreidde zich snel over de hele wereld.

Naast zijn bijdragen aan het oprichten van AA en het ontwikkelen van het Twaalfstappenprogramma, schreef Bill W. ook verschillende boeken en publicaties over herstel en alcoholisme, waaronder ‘Alcoholics Anonymous: The Story of How Many Thousands of Men and Women Have Recovered from Alcoholism’, beter bekend als ‘The Big Book’, en ‘Twelve Steps and Twelve Traditions’.

Bill W. speelde een cruciale rol in het veranderen van de manier waarop alcoholisme werd gezien en behandeld. Door zijn eigen ervaringen te delen en anderen aan te moedigen hetzelfde te doen, hielp hij talloze mensen op hun weg naar herstel. Bill W. overleed op 24 januari 1971, maar zijn nalatenschap leeft voort in de miljoenen levens die zijn veranderd door Alcoholics Anonymous en het Twaalfstappenprogramma.