Bill Dotson

SolutionS Center / Kamerbordjes / Bill Dotson

Bill DotsonBill Dotson, beter bekend als “The Chaplain of Bourbon Street”, was een van de vroege leden van Alcoholics Anonymous (AA) en een belangrijke figuur in de verspreiding van het Twaalfstappenprogramma in New Orleans en de omliggende gebieden.

Bill, geboren op 22 januari 1893, was een veteraan uit de Eerste Wereldoorlog en een zware drinker die jarenlang worstelde met alcoholisme. In 1940 kwam hij in contact met AA en slaagde erin om nuchter te blijven met behulp van het Twaalfstappenprogramma.

Bill werd al snel een toegewijde voorstander van het programma en richtte in 1943 de eerste AA-groep op in New Orleans. Hij werd bekend als “The Chaplain of Bourbon Street” vanwege zijn werk in de buurt van de beruchte straat, waar hij anderen die worstelden met alcoholisme hielp en ondersteunde.

Bill’s toewijding aan AA en het Twaalfstappenprogramma maakte hem een ​​inspiratie voor velen die op zoek waren naar een nieuwe manier van leven. Hij bleef betrokken bij AA tot zijn dood op 4 juni 1974, maar zijn nalatenschap leeft voort in de duizenden levens die zijn veranderd door het Twaalfstappenprogramma. Bill’s toewijding aan persoonlijke groei, nuchterheid en het helpen van anderen zijn waarden die centraal staan ​​in AA en hebben geleid tot een revolutie in de manier waarop verslaving wordt begrepen en behandeld.

“Als jij en ik nuchter willen blijven, kunnen we maar beter aan de slag gaan.”

Stel vrijblijvend jouw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.