AA-slogans

SolutionS Center / Kamerbordjes / AA-slogans

“Rustig aan”
De slogan “Easy does it” (rustig aan) wordt vaak gebruikt als herinnering om het rustig aan te doen, niet te haasten en jezelf niet te veel onder druk te zetten. Het dient als een herinnering dat herstel een geleidelijk proces is dat geduld, zelfzorg en toewijding vereist om gestage vooruitgang te boeken.

“Eén dag tegelijk.”
Deze slogan (Just for today) herinnert ons eraan dat het belangrijk is om in het moment te leven en ons niet te laten overweldigen door de toekomst. Door ons te concentreren op het hier en nu, kunnen we ons beter richten op onze herstelinspanningen.

“Niets veranderd als niets veranderd”
Dit verwijst naar hoe we de principes van het programma toepassen. Wachten we passief tot het beter wordt? Of transformeren we onszelf actief tot wie we willen zijn door de handen uit de mouwen te steken en er hard aan te werken?

“Eerst de drank, dan jezelf en dan de rest.”
Deze slogan herinnert ons eraan dat onze eerste prioriteit het herstel van onze verslaving moet zijn. Alleen als we zelf herstellen, kunnen we anderen helpen en productief zijn in ons dagelijks leven.

“Eén dag tegelijk.”
Deze slogan herinnert ons eraan dat het belangrijk is om in het moment te leven en ons niet te laten overweldigen door de toekomst. Door ons te concentreren op het hier en nu, kunnen we ons beter richten op onze herstelinspanningen.

“Makkelijker gezegd dan gedaan.”
Deze slogan herinnert ons eraan dat herstel geen gemakkelijke weg is en dat we moeten blijven werken aan onze verslaving, zelfs als het moeilijk wordt.

“Dit ook zal voorbijgaan.”
Deze slogan herinnert ons eraan dat moeilijke tijden niet eeuwig duren en dat we de kracht hebben om te blijven werken aan ons herstel, zelfs als we ons overweldigd voelen.

“Laat gaan en laat God.”
Deze slogan herinnert ons eraan dat we niet alles onder controle hebben en dat we soms moeten leren om dingen los te laten en ons over te geven aan een hogere macht of ons eigen innerlijke kracht.

“Doe het niet alleen.”
Deze slogan benadrukt het belang van het hebben van steun bij het herstel van verslaving. Het impliceert dat we niet alleen kunnen herstellen en dat we anderen nodig hebben om ons te ondersteunen en te helpen.

“Live and let live.”
Deze slogan herinnert ons eraan dat we niet kunnen controleren wat anderen doen of hoe ze leven. We moeten ons in plaats daarvan richten op ons eigen leven en ons eigen herstel.

“Een dag tegelijk, maar niet alleen.”
Deze slogan combineert de slogans “Eén dag tegelijk” (Just for today) en “Doe het niet alleen”. Het benadrukt dat we ons moeten concentreren op het hier en nu en ons niet overweldigd moeten voelen door de toekomst, maar dat we tegelijkertijd de steun van anderen nodig hebben om ons herstel te bevorderen.

“Denk niet te veel.”
Deze slogan herinnert ons eraan dat we soms ons eigen denken moeten loslaten en ons over moeten geven aan het herstelproces. Het betekent niet dat we niet moeten nadenken over ons gedrag en onze keuzes, maar eerder dat we ons niet moeten laten meeslepen door negatieve gedachten of angst.

“Blijf in het heden.”
Deze slogan benadrukt het belang van het leven in het moment en niet te veel bezig te zijn met de toekomst of het verleden. Het impliceert dat we ons moeten richten op het hier en nu en ons moeten concentreren op onze herstelinspanningen.

“Doe gewoon je best.”
Deze slogan herinnert ons eraan dat we ons best moeten doen in het herstelproces en niet te hard voor onszelf moeten zijn als we fouten maken. Het betekent niet dat we geen verantwoordelijkheid moeten nemen voor ons gedrag, maar eerder dat we ons moeten concentreren op vooruitgang, niet op perfectie.

“Vertrouw op God, maar blijf roeien naar de oever.”
Deze slogan benadrukt het belang van zowel vertrouwen hebben in een hogere macht of iets groters dan onszelf als het nemen van actie om ons herstel te bevorderen. Het betekent niet dat we niet moeten geloven in een hogere macht of kracht, maar eerder dat we ook verantwoordelijkheid moeten nemen voor ons eigen leven en ons eigen herstel.

“Denk aan je halve glas, niet aan je lege glas.”
Deze slogan herinnert ons eraan dat we ons moeten concentreren op wat we hebben en niet op wat we niet hebben. Het betekent niet dat we niet mogen streven naar verbetering of groei, maar eerder dat we ons moeten richten op dankbaarheid en waardering voor wat we wel hebben.

“Je bent zo gezond als je geheimen.”
Deze slogan benadrukt het belang van openheid en eerlijkheid in het herstelproces. Het betekent niet dat we alles met iedereen moeten delen, maar eerder dat we eerlijk moeten zijn over ons gedrag en onze gevoelens om ons herstel te bevorderen.

“Het is een ziekte, geen zwakte.”
Deze slogan herinnert ons eraan dat verslaving een ziekte is en geen teken van zwakte. Het impliceert dat we ons niet moeten schamen voor onze verslaving, maar in plaats daarvan moeten begrijpen dat het een medische aandoening is die behandeling vereist.

Door deze slogans regelmatig te herhalen en te integreren in ons dagelijks leven, kunnen we ons beter richten op ons herstel en ons leven in balans houden. Ze bieden ons ook een gemeenschappelijke taal en manier van denken binnen de AA-gemeenschap, waardoor we ons verbonden en ondersteund voelen in onze herstelreis.

Stel vrijblijvend jouw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.