Hoofdkantoor
Hoofdkantoor
Kliniek
033 – 204 85 50 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Piet Mondriaanlaan 52, Amersfoort
0342 – 42 70 60 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Apeldoornsestraat 131, Voorthuizen
Korte wachttijden
Snel hulp
Verzekerde zorg
Hoge waardering
80% clean en sober!
na behandeling
INTAKE

Herstel van jouw verslaving in Portugal

Portugal Verslavingskliniek Algarve

Naast onze ambulante, intensieve deeltijd en klinische behandelingen in Nederland, bieden wij nu ook een klinische behandeling aan in onze eigen Nederlandstalige kliniek in de Algarve, Portugal.

De behandeling wordt verzorgd in het Nederlands door een klein, vast en multidisciplinair team met onder meer een verpleegkundige, ervaringsdeskundige, psycholoog, GGZ-agoog en non-verbale therapeut.

Voordelen van een verslavingsbehandeling in het zonnige Portugal

Warme klimaat, rust en afstand tot thuis
Portugal biedt niet alleen een prachtig klimaat, maar ook een ontspannen omgeving die een frisse start mogelijk maakt, ver weg van huis en mogelijke prikkels. Hier kun je je volledig concentreren op je herstel met volledige privacy en anonimiteit.

Kleine groepen en je kunt snel bij ons terecht
In Portugal werk je intensief samen met een deskundig team in een setting die zowel individuele aandacht als groepstherapie biedt. De groepen zijn klein, maximaal acht cliënten. Er zijn geen lange wachtlijsten, je kunt jouw behandeling snel starten.

Ruimte voor activiteiten en contact met jouw werk of bedrijf
Naast de behandeling, zijn er georganiseerde excursies die je in staat stellen om de prachtige omgeving te verkennen en nieuwe energie en inzichten op te doen. Bovendien is er de mogelijkheid om contact te houden met werk of je eigen bedrijf, waardoor je kunt herstellen zonder je professionele verplichtingen te veronachtzamen.

Uitgebreide nazorgtraject in Nederland
Na een verblijf van drie weken in Portugal wordt je ondersteuning voortgezet met een uitgebreid nazorgprogramma. Dit zorgt ervoor dat je ook na terugkeer de juiste ondersteuning blijft ontvangen.

In Portugal combineer je herstel met het genieten van een nieuwe omgeving, ondersteund door professionals en omringd door natuurlijke schoonheid.

Foto door Mo Eid

Een dag in onze verslavingskliniek in Portugal

Ochtend
De dag begint met een gezamenlijk ontbijt en een wandeling. Er is ruimte voor een lezing, een groepsgesprek of psychotherapie.

Middag
Na de lunch volgt er een gezamenlijke non-verbaal programma of opdracht. Tegen het einde van de middag is er veel ruimte voor individueel contact en vrije tijd. Sommige therapeutische vormen worden op een andere locatie aangeboden.

Avond
Er wordt gezamenlijk gedineerd, waarna in de avond gereflecteerd wordt op de behandeldag en vooruitgekeken naar de doelen van morgen. Soms is er een film of activiteit.

Weekend
In het weekend zetten we een iets lichter programma in met meer vrije tijd en ruimte voor activiteiten. Denk aan een boottocht, stads- en strandbezoek of wandelen.

Voor wie is een kliniek opname in Portugal geschikt?

Portugal afkicken
Foto door urtimud.89

Tijdens je intake zullen wij met je bespreken welke behandeltraject voor jou het beste is. Soms is vooraf een detox noodzakelijk om te ontgiften van het middel dat jij gebruikt alvorens je naar Portugal kunt vliegen.

Een behandeling in onze verslavingskliniek in Portugal is ideaal als:

  • je even volledig uit je omgeving wilt stappen om de rust weer terug te vinden.
  • je nog wel contact met je werk moet behouden of een eigen bedrijf hebt.
  • je snel en kort in behandeling wilt.

(Let op, na je klinische behandeling volgt nog een intensief nazorgtraject in Nederland met als doel de juiste handvaten te krijgen terugval te voorkomen).

De wachttijden zijn kort, dus je kunt snel bij ons terecht!

Wat kost een behandeling in de kliniek in Portugal?

De behandeling in Portugal is privaat en wordt niet vergoed door de zorgverzekering. De behandeling in Nederland wel. Op onze pagina over de klinische behandeling in Portugal staat een actueel kostentabel. Als je vragen hebt, kun je ons altijd tijdens kantoortijden bellen: 033 – 204 85 50

Voorzieningen kliniek Portugal

  • Ruimte voor maximaal acht cliënten. Veel privacy en individuele aandacht.
  • Mooi verzorgde tuin met veel groen, een terras en een zwembad.
  • Modern ingerichte eigen slaapkamer met optie voor een en-suite badkamer.
  • Deelname aan diverse activiteiten en excursies.
  • Gezamenlijke woonkamer.
  • Heerlijke en gezonde ter plaatse bereide maaltijden.