Hoofdkantoor
Hoofdkantoor
Kliniek
033 – 204 85 50 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Piet Mondriaanlaan 52, Amersfoort
0342 – 42 70 60 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Apeldoornsestraat 131, Voorthuizen
Korte wachttijden
Snel hulp
Verzekerde zorg
Hoge waardering
80% clean en sober!
na behandeling
INTAKE

Zuster Ignatia

Zuster Ignatia

uster Ignatia, geboren als Dorothea Kazel op 15 mei 1894, was een verpleegster en een belangrijke figuur in de geschiedenis van Alcoholics Anonymous (AA). Ze werkte als verpleegster in St. Thomas Hospital in Akron, Ohio, waar ze veel alcoholisten behandelde en zich realiseerde dat er weinig hulp was voor deze patiënten.

In 1935 ontmoette Zuster Ignatia de medeoprichter van AA, Dr. Bob Smith, die naar St. Thomas Hospital was gestuurd om af te kicken van zijn alcoholverslaving. Dr. Bob was onder de indruk van het werk van Zuster Ignatia en ze werkten samen om een programma te ontwikkelen dat gericht was op het behandelen van alcoholisme en het helpen van patiënten om nuchter te blijven.

Zuster Ignatia introduceerde het gebruik van het medicijn Antabuse als een middel om alcoholisten te helpen nuchter te blijven. Ze begon ook te werken aan de ontwikkeling van het St. Thomas Hospital Admission Program, dat mensen die lijden aan alcoholisme een plek biedt om te herstellen en te beginnen aan een nieuw leven.

Zuster Ignatia’s toewijding aan de behandeling van alcoholisme en haar inzet voor het helpen van anderen zijn van onschatbare waarde geweest voor de ontwikkeling van AA en het Twaalfstappenprogramma. Ze was een belangrijke mentor en inspiratiebron voor veel vroege leden van AA en haar nalatenschap leeft voort in de duizenden levens die zijn veranderd door AA en het Twaalfstappenprogramma. Zuster Ignatia overleed op 11 april 1966, maar haar bijdrage aan de behandeling van alcoholisme blijft tot op de dag van vandaag voortleven.