Rowland Hazard III

SolutionS Center / Kamerbordjes / Rowland Hazard III

Rowland Hazard IIIRowland Hazard III, geboren op 29 november 1881 in Rhode Island, was een van de eerste leden van Alcoholics Anonymous (AA) en een belangrijke figuur in de ontwikkeling van het Twaalfstappenprogramma. Rowland was een welgestelde zakenman en had te maken met een zware alcoholverslaving die zijn leven en carrière bedreigde.

In de vroege jaren 1930 zocht Rowland hulp bij de Towns Hospital in New York City, waar hij onder de zorg van Dr. William D. Silkworth viel. Hij slaagde erin om nuchter te blijven en werd een van de eerste leden van AA. Rowland werd later een belangrijke voorstander van het programma en een vriend en mentor voor andere AA-leden.

Rowland’s ervaringen en ideeën speelden een belangrijke rol bij de ontwikkeling van het Twaalfstappenprogramma, dat gericht is op persoonlijke groei, nuchterheid en het helpen van anderen. Hij was vooral bekend om zijn inzicht in de rol van spiritualiteit en religie bij het herstel van alcoholisme.

Rowland bleef de rest van zijn leven nuchter en bleef actief betrokken bij AA en de verspreiding van het Twaalfstappenprogramma. Hij overleed op 30 mei 1945, maar zijn bijdragen aan het begrip en de behandeling van alcoholisme blijven relevant en inspirerend tot op de dag van vandaag.

Stel vrijblijvend jouw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.