Margaret Mann

SolutionS Center / Kamerbordjes / Margaret Mann

Margaret MannMargaret Mann was een pionier in de behandeling van alcoholisme en een van de eerste vrouwelijke artsen die zich bezighield met dit onderwerp. Ze werd geboren op 25 december 1896 in Londen, Engeland en groeide op in Canada.

In de jaren 1930 richtte Mann de eerste kliniek voor alcoholisme op in Canada, de Manor House in Toronto. Hier ontwikkelde ze een behandelprogramma dat was gebaseerd op de principes van AA, inclusief de Twaalf Stappen en het belang van groepsondersteuning.

Mann geloofde dat alcoholisme een ziekte was en dat behandeling daarom gericht moest zijn op het genezen van de ziekte in plaats van het bestraffen van de patiënt. Ze was een voorvechter van het gebruik van medicijnen en andere behandelingen om alcoholisten te helpen hun verslaving te overwinnen en hun gezondheid te herstellen.

Mann was een belangrijke mentor en inspiratiebron voor veel vroege leden van AA en andere hulpverleners die werkten met alcoholisten. Haar werk en haar toewijding aan het helpen van anderen hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de moderne behandeling van alcoholisme en verslaving.

Margaret Mann overleed op 14 augustus 1970, maar haar nalatenschap leeft voort in de duizenden levens die zijn veranderd door haar werk en toewijding aan de behandeling van alcoholisme en verslaving.

“Ik ben verslaafd.”

Stel vrijblijvend jouw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.