Jimmy Kinnon

SolutionS Center / Kamerbordjes / Jimmy Kinnon

Jimmy KinnonJimmy Kinnon was een van de oprichters van Narcotics Anonymous (NA) en een belangrijke figuur in de geschiedenis van de organisatie.

Kinnon was zelf jarenlang verslaafd aan heroïne en werd in 1954 nuchter dankzij AA. Hij zag de behoefte aan een soortgelijke organisatie voor mensen die worstelden met drugsverslaving en begon met het opzetten van wat later NA zou worden.

Kinnon was een groot voorstander van de peer-support benadering van herstel en hij geloofde dat het delen van persoonlijke ervaringen en de ondersteuning van lotgenoten een cruciaal onderdeel waren van het herstelproces. Hij benadrukte ook het belang van spiritualiteit en de noodzaak om verantwoordelijkheid te nemen voor de eigen daden.

Onder Kinnons leiding groeide NA uit tot een internationale organisatie die mensen over de hele wereld helpt om te herstellen van drugsverslaving. Hij was een inspirerende leider en mentor voor veel mensen in herstel en zijn visie en toewijding hebben duizenden levens veranderd.

Jimmy Kinnon overleed op 7 november 1985, maar zijn nalatenschap leeft voort in de vele mensen die dankzij NA nuchter zijn geworden en een nieuw leven hebben opgebouwd.

“We are not saints. The point is that we are willing to grow along spiritual lines.”

Stel vrijblijvend jouw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.