Hoofdkantoor
Hoofdkantoor
Kliniek
033 – 204 85 50 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Piet Mondriaanlaan 52, Amersfoort
0342 – 42 70 60 Ma - Vr 09:00 - 17:00 Apeldoornsestraat 131, Voorthuizen
Korte wachttijden
Snel hulp
Verzekerde zorg
Hoge waardering
80% clean en sober!
na behandeling
INTAKE

Bob Smith

Bob Smith

“Bend our knees instead of our elbows and ask for His help.”

Dr. Robert Holbrook Smith, ook bekend als Dr. Bob, was de medeoprichter van Alcoholics Anonymous (AA), een wereldwijd zelfhulpprogramma voor mensen die worstelen met alcoholisme. Geboren op 8 augustus 1879 in St. Johnsbury, Vermont, studeerde Bob af aan de Dartmouth College en vervolgens aan de Johns Hopkins Medical School.

Bob had zelf ook te maken met alcoholisme en had verschillende mislukte pogingen gedaan om te stoppen met drinken. In juni 1935 ontmoette hij Bill Wilson, een man die net als hij leed aan alcoholisme. Samen ontwikkelden ze het Twaalfstappenprogramma, een reeks principes die gericht zijn op persoonlijke groei, nuchterheid en het helpen van anderen.

Met de oprichting van AA, hielp Bob talloze mensen met het overwinnen van hun eigen alcoholverslaving en het vinden van een nieuw doel in het leven. Hij was bekend om zijn warmte, humor en medeleven en hielp bij het opbouwen van een gemeenschap van mensen die elkaar ondersteunden en inspireerden.

Bob overleed op 16 november 1950 aan kanker, maar zijn nalatenschap leeft voort in de miljoenen levens die zijn veranderd door Alcoholics Anonymous en het Twaalfstappenprogramma. Zijn toewijding aan het helpen van anderen en zijn bijdragen aan de ontwikkeling van AA hebben geleid tot een revolutie in de manier waarop alcoholisme en andere verslavingen worden begrepen en behandeld.