Deeltijdbehandeling

Wat is een deeltijdbehandeling?

Deeltijdbehandelingen volg je niet in onze kliniek maar bestaan uit wekelijkse bezoeken aan een behandelaar op één van onze locaties in Nederland. Deeltijdbehandeling wordt soms ook wel ambulante behandeling genoemd. Bij SolutionS heb je keuze uit twee soorten deeltijdbehandeling: behandeling op afspraak of dagbehandeling. Het grote voordeel van deeltijdbehandeling is dat jij je dagelijks bezigheden, zoals werk of studie gewoon kunt blijven voortzetten.

Twee soorten deeltijdbehandeling:

Behandeling op afspraak

Onze deeltijdbehandelingen variëren in intensiteit. Zo is het mogelijk om regelmatig een afspraak in te plannen met een behandelaar op een dag en tijdstip wanneer het jou uitkomt. Deze flexibele vorm van behandelen is mogelijk in Amersfoort, Zwolle en Eindhoven.

Dagbehandeling

Een andere optie en intensievere vorm is dagbehandeling. Deze behandeling bestaat uit twee behandeldagen per week en duurt 13 weken. Dagbehandeling vindt plaats op onze locatie in Amsterdam.

Is een deeltijd behandeling geschikt voor mij?

Is je verslaving niet zo ernstig dat je opgenomen moet worden, maar wil jij wel stoppen met het gebruik van middelen? En wil je weer een positief en evenwichtig leven leiden? Dan is een deeltijdbehandeling waarschijnlijk geschikt voor jou. Bij SolutionS kun je rekenen op een behandeling die optimaal aansluit op jouw privésituatie en gezondheid.

Voordat je behandeling begint, heb je een intakegesprek waarbij we kijken naar de ernst en duur van jouw verslaving en jouw persoonlijke doelen, (werk)situatie en wensen. Op basis van deze informatie ontwikkelen we voor jou een persoonlijk behandelplan op maat. Hierbij maken we een inschatting van de duur, vorm en inhoud van jouw behandeling.

Waaruit bestaat mijn deeltijdbehandeling?

Bij SolutionS werken we met bewezen effectieve methodes en behandelen jouw probleem vanuit een breed perspectief. Binnen de deeltijdbehandeling volg je het 12-stappen Minnesota Model. Dit combineren we met o.a. cognitieve gedragstherapie, motiverende gesprekstechnieken, mindfulness en burn-out preventie.

Het uitgangspunt is helder: volledige onthouding bij een middelenverslaving of terug naar normaal gedrag bij een gedragsverslaving. Het doel is blijvend herstel zodat je weer een positief en evenwichtig leven kunt leiden. Belangrijk daarbij zijn: 1. voorkomen van een terugval, 2. doorvoeren van noodzakelijke veranderingen, 3. herstel van je eigenwaarde en 4. herstel van relatie(s), werk en/of studie.

Dit alles betekent dat we ons in de behandeling niet alleen op verslaving richten. We helpen je ook met uitdagingen op het gebied van werk en relaties. Zo kun jij je leven met frisse moed opnieuw vormgeven – zowel thuis als op je werk.

Ook aandacht voor familie en naasten

Verslavingsproblematiek leidt dikwijls tot een verstoorde relatie met het thuisfront en vrienden. Daarom is het SolutionS Familieprogramma een (mogelijk) onderdeel van deeltijdbehandeling. Je werkt dan actief aan het herstel van de relatie met jouw familie en/of naasten.

Wat kost de deeltijdbehandeling mij?

SolutionS is een erkende instelling voor geestelijke gezondheidszorg – specifiek voor verslavingszorg. Voor deze zorg is iedere Nederlander verzekerd vanuit de verplichte basisverzekering. Je hoeft dus niets zelf te betalen, behalve het eigen risico. Op een enkele uitzondering na lopen alle kosten rechtstreeks van SolutionS naar jouw zorgverzekeraar. Wij sturen je nooit een rekening.

Wil je weten hoe jouw zorgverzekeraar het behandeltraject voor jouw specifieke verslaving vergoedt? Bekijk dan onze vergoedingen pagina.

Korte wachttijden

Bij SolutionS hoef je nooit lang te wachten om een deeltijdbehandeling te starten. Na je aanmelding kun je snel of direct instromen. Aanmelden doe je via ons intakeformulier of door ons even te bellen. Ook als je nog vragen hebt dan beantwoorden wij deze graag. Neem contact op en onze deskundige collega’s helpen je verder.

Chat met een psycholoog!

Elke maandag, woensdag, donderdag en vrijdag kun je anoniem met een psycholoog chatten, van 09:00 uur tot 10:45 uur. Klik rechtsonder op de button “chat met ons” om een gesprek te starten!

Stel vrijblijvend jouw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.