Speed verslaving

SolutionS Center / Verslavingen  / Drugsverslaving / Speed verslaving

Wat is een speedverslaving?

Speed is de straatnaam voor amfetamine en valt onder de stimulerende middelen. Mensen gebruiken speed vanwege het oppeppende effect.

De drug onderdrukt de vermoeidheid tijdelijk, waardoor speed net als cocaïne erg aantrekkelijk is voor mensen met een druk en hectisch leven. Net als bij cocaïne heeft iemand bij regelmatig gebruik steeds meer speed nodig om het gewenste effect te behalen, waardoor er sprake kan zijn van een speed verslaving.

Wat kenmerkt een speed verslaving?

Wanneer je stopt met het gebruiken van speed treden er geen ontwenningsverschijnselen op (lichamelijke afhankelijkheid). Bij een speedverslaving is daarom vooral sprake van geestelijke afhankelijkheid. Je functioneert niet meer goed zonder speed. Als de drug is uitgewerkt, nemen vermoeidheid en neerslachtige gevoelens toe, waardoor je in een vicieuze cirkel belandt.

Langdurig speedgebruik heeft lichamelijke gevolgen. Speed vergroot onder meer het risico op hartritmestoornissen, een hartinfarct en hersenbloedingen. Doordat de drug ervoor zorgt dat je over jouw reserves heen gaat, kan langdurig gebruik tot volledige uitputting leiden. Speed onderdrukt tevens de eetlust waardoor ernstig gewichtsverlies kan optreden.

Stel vrijblijvend jouw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.