Gameverslaving test

SolutionS Center / Verslaving  / Gameverslaving / Gameverslaving test

Gametest

Gameverslaving is de dwangmatige behoefte een of meerdere computerspelletjes te spelen. Het aantal mensen met een gameverslaving neemt jaarlijks toe. Zowel het aantal mensen dat daarvoor internet gebruikt als het totale aantal uren dat wordt besteed aan gamen stijgt.

Gametest

Stap 1 van 6 - VRAAG 1

Zelftest gameverslaving

Om snel vast te kunnen stellen of jouw gamegedrag problematisch is, heeft SolutionS een zelftest voor jou ontwikkeld. Hiermee krijg je binnen een paar minuten meer inzicht in jouw gamegedrag en kun je vaststellen of je je richting een gameverslaving begeeft. Ook als uit de test blijkt dat jouw gamegedrag normaal is, kun je jouw vragen over gamegedrag bespreken met een expert van het SolutionS team.

Wanneer ben ik gameverslaafd?

Bij een gameverslaving beheersen de games de gevoelens, gedachten en activiteiten in het dagelijks leven. Het spelen van games helpt een gamer zich beter te voelen. Games kunnen ook gebruikt worden om negatieve gevoelens uit te bannen. De gamer ervaart echter vervelende gevoelens als het spelen wordt gestopt. Door het gamen kan een verslaafde conflicten krijgen met anderen.

Diagnose gameverslaving

Deze gametest is bedoeld als een middel om meer inzicht te krijgen in jouw gamegedrag. Het is niet bedoeld ter diagnose van een gameverslaving; daarvoor consulteer je bij voorkeur eerst jouw huisarts of neem je rechtstreeks contact met SolutionS. We zijn zeven dagen per week telefonisch bereikbaar. We helpen je graag met jouw specifieke hulpvraag door middel van een intakegesprek.

Stel vrijblijvend jouw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.