Alcoholtest

SolutionS Center / Alcoholtest

Alcoholtest

Overmatige alcoholconsumptie is een breed maatschappelijk probleem. Niet alleen in Nederland, maar ook in ons omringende landen. Of, nog beter gezegd: vrijwel overal ter wereld. ‘Eén glaasje’ leidt al snel tot een tweede, dan tot een derde en vervolgens is er geen houden meer aan. De positieve eigenschappen die aan alcoholische drank worden toegedicht, maken dat dit sociaal geaccepteerd is.

Vaak wordt de grens echter overschreden, zonder dat we daar zelf erg in hebben. Die kater de dag erna nemen we op de koop toe – we hebben toch een gezellige avond gehad? Daarmee slaan we echter een belangrijk signaal van ons lichaam in de wind. Alcohol is immers een giftige stof, die blijvende schade aan ons lijf kan berokkenen. Steeds meer mensen zijn zich daarvan bewust en maken om die reden gebruik van een alcoholtest.

Wat is een alcoholtest en wat heeft u eraan?

Het is belangrijk om te weten dat we het hier hebben over een online alcoholtest, ook wel een alcoholverslavingstest genoemd. Dat is dus iets anders dan een alcoholpromillagemeter, die gebruikt wordt bij een alcoholcontrole langs de weg. Of een testje dat je kunt kopen bij de drogist. Wanneer je naar Frankrijk op vakantie gaat, is het zelfs verplicht om zo’n promillagemeter in de auto te hebben liggen.

Met de alcoholtest van SolutionS kun je echter online, via onze website, nagaan of jouw alcoholconsumptie binnen risicogedrag valt. Als gezegd is het (overmatig) gebruik van alcohol binnen onze maatschappij sociaal geaccepteerd, waardoor grenzen eenvoudig vervagen. Door middel van een aantal gerichte vragen kun je echter eenvoudig en snel inzicht krijgen in je gebruik. Én een antwoord op de vraag of jouw alcoholgebruik problematisch is en dus verdere actie behoeft.

Een alcoholtest online om verslaving voor te zijn

alcoholtest online

Belangrijkste reden om gebruik te maken van een online alcoholtest, is om verslaving voor te zijn. Veel mensen drinken ‘stiekem’ veel meer dan zij zelf doorhebben. Het is goed mogelijk dat je binnen een risicogroep valt, zonder dat je daar zelf ooit serieus over hebt nagedacht. Voorkomen is echter beter dan genezen, en met de simpele zelftest van SolutionS krijg je alvast een eerste indicatie of u zich richting alcoholisme begeeft.

Door antwoord te geven op vragen over hoeveel glazen alcohol je per week drinkt, hoe vaak je ‘over de schreef’ gaat en of je soms niet kunt stoppen, stellen wij voor jou een persoonlijke score op. Aan de hand van deze score bereken wij het risico op het ontwikkelen van een alcoholverslaving. Mocht dat een hoog risico zijn, dan ben je er snel bij om zelf actie te ondernemen. Je kunt namelijk meteen een intakegesprek aanvragen met een van onze professionele hulpverleners.

Is een alcoholtest niet genoeg?

Veel gebruikers van de alcoholtest vallen tussen ‘gematigd’ en ‘zwaar’ in. Misschien beschouw je jezelf als een sociale drinker – iemand die vooral op feestjes en partijen weleens de grens van het betamelijke overschrijft. In dat geval is het vaak lastig om te erkennen of te achterhalen of je daadwerkelijk tot de risicogroep behoort. Sociaal drinken is echter ook gewoon drinken en kan tot schade leiden, zeker wanneer jij je vaak in dergelijke situaties bevindt.

Daarom hebben we op onze site meer uitgebreide informatie staan over alcoholgebruik/misbruik en de consequenties daarvan. Zo vind je op ons blog tal van informerende artikelen, zodat je voor jezelf een beter beeld krijgt wat alcoholisme precies is. En, uiteraard een antwoord kunt vinden op de vraag of je bepaalde grenzen overschrijdt. Uiteraard kun je ook altijd direct contact opnemen met een van onze hulpverleners door te bellen naar 033-204 85 50.

Stel vrijblijvend jouw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.